Is dit de controller voor de PlayStation 5?

Is dit de controller voor de PlayStation 5?

Sony heeft een patent aangevraagd voor een controller met een touchscreen bij het United States Patent and Trademark Office. Gaat het hier om de controller van de PlayStation 5? Alles wijst erop!

In het document herhaalt Sony de eigenschappen van de PlayStation 4-controllers. Er wordt echter geschreven over een touchscreen in plaats van de touchpad die op de huidige PlayStation 4-controller te vinden is. Het nieuws werd gelekt via Reddit.

(Meer over de PlayStation Classic lees je hier.)

PlayStation 5?

Veel gebruikers denken dat zo’n touchscreen de batterijduur zal beperken. Velen denken ook dat het om een controller voor de PlayStation 5 zou gaan.

Toch is het lang nog niet bevestigd dat dat het geval is. Bovendien is er nog niet veel bekend over de nieuwe console van Sony.

(Dit weten we al over de PlayStation 5.)

Patent

De beschrijving van de patentaanvraag luidt zo:

“Een controller voor interactie via een draadloze verbinding. De controller heeft een behuizing als onderdeel van het apparaat. Een eerste extensie is gekoppeld aan het ene uiteinde van de controller en een tweede extensie gekoppeld aan het andere uiteinde. Beide extensies zijn bestemd voor het vasthouden van de controller door een gebruiker. Een touchscreen is vastgesteld aan de bovenkant van het apparaat tussen de eerste en tweede extensie. Een eerste groep knoppen geplaatst aan de bovenkant van de controller gelijk aan de eerste extensie en aan de eerste kant van de touchscreen; en een tweede groep knoppen geplaatst aan de bovenkant van de controller gelijk aan de tweede extensie en aan de andere kant van het touchscreen.”

Deze PlayStation-remasters zijn in november gratis voor abonnees van PS Plus.

Gesponsorde artikelen