Is dit waarom Katrijn van ‘Spring’ er niet bij is in het Sportpladijs?

‘Spring’ is bezig aan een eenmalige (eigenlijk viermalige) reünie tijdens de nostalgische ‘Throwback Thursday in het Sportpladijs’-concerten. Maar er is één grote afwezige: Katrijn. De solodanseres van ‘Spring’ is niet aanwezig in het Sportpladijs. Maar waarom?

De Sportpladijsoptredens zijn al halverwege en het is een gigantisch succes. Twintigers en jonge dertigers laten het kind in zichzelf weer zegevieren en zingen de longen uit het lijf met de grootste hits van Samson en Gert, W817 en Spring. Maar bij die laatste is er toch één grote afwezige. Katrijn, dé solodanseres van Spring, is er niet bij voor de grote eenmalige reünie van onze favoriete tienerserie.

Contact verwaterd

Toen Spring deze zomer aankondigde dat ze voor één keer terug samen op een podium gingen staan, was de euforie bij de fans enorm. Maar toch was er een domper op de feestvreugde, want Spring ging niet voltallig zijn. Anneleen Liégeois, die Katrijn speelde in de reeks, zou niet optreden op ‘Throwback Thursday in het Sportpladijs‘. “We hebben haar de vraag voorgelegd, maar om persoonlijke redenen ziet ze de reünie niet zitten”, klonk het bij Studio 100. Het contact met de rest van de cast van Spring is dan ook sterk verwaterd.

VRT

Sofie Van Moll die in Spring Evi, de beste vriendin van Katrijn, speelde, heeft al een tijdje niets meer van haar televisie-bff gehoord. “Ik heb er geen idéé van wat zij nu doet of waar zij zit. Na Spring zijn we elk onze weg gegaan. Zelf ben ik meer achter de schermen gaan werken. Een bewuste keuze. Ik kan dus begrijpen waarom Anneleen de anonimiteit opzocht. Ik hoop dat alles goed gaat met haar.”

Anneleen Liégeois was voor de laatste keer te zien op tv in 2010, toen speelde ze de rol van Jennifer in Familie. Nadien verdween ze uit het publieke leven. Ook op sociale media is er geen spoor van Katrijn van Spring, maar waarom koos ze voor een leven in de anonimiteit en besliste ze om niet mee te doen met dé grote reünie van de serie die haar groot maakte?

Screenshot VRT

Naaktscène

In 2007 ging Anneleen naakt in VTM-programma Wittekerke. Ze speelde daar de rol van Kyra, het vriendinnetje van Kevin (Stan Van Samang). De twee speelden een stomende seksscène met expliciet naakt. Het werd een van de eerste naaktscènes die op grote schaal verspreid werd. In een mum van tijd waren de beelden overal op het internet te vinden en te bekijken.

Dit bracht toen een discussie op gang over naakt op tv en de verspreiding daarvan. In deze discussie lieten verschillende actrices weten dat ze niet meer naakt wilden gaan omdat je nadien constant geconfronteerd wordt met die beelden. Anneleen was een van die actrices die naakt was gegaan dus het zou kunnen dat dit de aanleiding vormde voor haar keuze om uit de schijnwerpers te blijven.

‘Sharktime’ met Xavier

Een andere mogelijke reden voor haar afwezigheid kan zijn dat Anneleen de breuk met tegenspeler Damian Corlazzoli, Xavier uit Spring, niet goed verwerkt heeft. Anneleen en Damian vormden een koppel in 2004. Over het verdere verloop van hun relatie is weinig geweten. Maar dit zou weleens de “persoonlijke reden” kunnen zijn waardoor Anneleen afzegde voor de Spring-reünie in het Sportpladijs.

Respect voor Anneleens standpunt

Jelle Cleymans (Evert), Damian Corlazzoli (Xavier) en Cara Van der Auwera (Chantal) nemen Anneleen echter niets kwalijk. “Bij Cara, Dami en Jelle is de goesting groot om de nummers van Spring nog een keer te brengen. Zij hebben respect voor Anneleens standpunt. En dat is wederzijds, ze wenst hen veel geluk en plezier toe”, liet Studio 100 weten aan TV Familie.

VTM
Meer
Lees meer...