Is goochelaar Nicholas uit ‘De Uitverkorenen’ op Twitter ontmaskerd? VTM ontkent trucage

Is goochelaar Nicholas uit ‘De Uitverkorenen’ op Twitter ontmaskerd? VTM ontkent trucage

De trucs van goochelaar Nicholas in ‘De Uitverkorenen’ lijken echt te mooi om waar te zijn. Maar zijn ze dat ook? Verschillende kijkers merkten dat wanneer Nicholas de nummerplaten weer veranderde, dat bij de derde nummerplaat het origineel al verscheen voor hij zijn ‘kunsten’ erop had losgelaten. Worden de trucs dan door middel van montage gecreëerd? “Trucage door de montage zit er niet in”, benadrukt VTM. 

De meningen over het mysterieus aangekondigde ‘De Uitverkorenen’ lopen uiteen, maar het programma staat en valt natuurlijk met de goocheltrucs van Nicholas. In de eerste aflevering merkten een aantal aandachtige kijkers echter al iets raars op.

Wanneer Nicholas de nummerplaten, die ondertussen ‘IK’, ‘WIL’ en ‘JE’ spelden, weer naar hun originelen wou ‘goochelen’, liep er iets mis. De laatste nummerplaat was al veranderd milliseconden nog voor Nicholas zijn jas er helemaal overheen was gegaan. Dat roept bij een hoop mensen natuurlijk vragen op. Werd die truc gewoon door slimme montage gecreëerd? En wat dan met alle andere trucs, moeten we ook twijfelen aan de echtheid van de rest van het programma?

“Geen visuele effecten”

Bij VTM reageren ze standvastig: “Montagetrucs zitten er níét in.” Er kan van alles fout lopen op zo’n moment natuurlijk. Een handigheidje bij de montage zou zoiets al snel wat verbloemen. Maar VTM, bij monde van persverantwoordelijke Peter Van Camp, ontkent enige misleiding. “Alles wat je ziet, wordt getoond zoals je het zou zien, moest je ernaast staan. Er worden absoluut geen visuele effecten gebruikt.”

Een duidelijke, maar natuurlijk niet onverwachte, boodschap van VTM. Maar dan blijft dat beeld van de laatste nummerplaat wel nog heel raar. Nog voor Nicholas zijn jas helemaal heeft verwijderd, is de oude nummerplaat al te zien.

Bekijk het beeld in de tweet hieronder:

Gesponsorde artikelen