Left Right
scrollTop top

Islamitische landen denken aan het grootste leger ter wereld, en willen het inzetten tegen Israël


Islamitische landen denken aan het grootste leger ter wereld, en willen het inzetten tegen Israël

De islamitische landen zouden in staat kunnen zijn om het grootste leger ter wereld te vormen. Als de Organization of Islamic Cooperation (OIC) bij militaire operaties tegen Israël een gezamenlijk leger zou mobiliseren, dan zouden ze een enorme superioriteit hebben. Dat staat in een rapport dat de Turkse krant Yeni Şafak, die nauw aanleunt bij de AK Parti van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan, gepubliceerd heeft.

De organisatie omvat 57 islamitische landen. De Army of Islam, die 57 landen omvat, zou volgens de krant veel sterker staan dan het Israëlische leger. Het zou zelfs bijna meer leden tellen dan de gehele bevolking van Israël.

Grootste leger

Het rapport werd opgesteld door het Turkse adviesbureau Sadat. Het rapport laat weten dat het Army of Islam het grootste leger van de wereld zou kunnen uitzetten aangezien de Organization of Islamic Cooperation een bevolking van meer dan 1,67 miljard inwoners telt.

Israël kan daarentegen slechts op een bevolking van acht miljoen inwoners terugvallen. Istanboel alleen al heeft met z’n veertien miljoen inwoners een grotere bevolking dan Israël. In het rapport stat dat de lidstaten van het islamitische samenwerkingsverband een Jerusalem Task Group zouden oprichten. Daarmee zouden ze dan onderzoeken hoe die islamitische troepenmacht tegen Israël zou kunnen ontstaan.

Kruistocht

De militaire operatie tegen Israël zou met een troepenmacht van 250.000 soldaten moeten gebeuren. Ook zouden er een aantal uitvalsbases moeten worden opgezet. Van daaruit kunnen dan aanvallen op Israël gelanceerd worden. Voor die aanvallen zou het leger beroep kunnen doen op vijfhonderd tanks en pantservoertuigen, honderd gevechtsvliegtuigen, vijfhonderd helikopters en vijftig oorlogsschepen en duikboten.

Turkije zou daarvoor dan de belangrijkste uitvalsbasis vormen aangezien ze in sterkte de zevende troepenmacht ter wereld vormen. Binnen de Navo staan ze zelfs op de tweede plaats. Ze beschikken over heel wat tanks en zo’n duizend gevechtsvliegtuigen en hebben daarmee de afgelopen jaren aanzienlijke vooruitgang geboekt.

Israël is volgens het rapport een dolk in het hart van de islam en moet volgens Sadat dan ook als de ogen, oren en vuist van het christelijke volk bestempeld worden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  136.069.313
 • Aantal
  doden
  2.937.292
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  939.309
 • Aantal
  doden
  23.636