Islamitische Staat uit nieuwe bedreigingen aan België

Islamitische Staat uit nieuwe bedreigingen aan België

Terreurgroep Islamitische Staat heeft nieuwe bedreigingen geuit richting België. Dat er tijdens (christelijke) feestdagen zo’n bedreigen worden geuit, is niet vreemd.

“Moslims in Amerika, Rusland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Canada, België, Australië, Italië en andere landen: ga weg van drukke plaatsen van de kruisvaarders, want het Leger van het kalifaat kan overal toeslaan en met voertuigen mensen aanrijden of hoofden afsnijden”, dat is een van de boodschappen die Islamitische Staat de wereld heeft ingestuurd.

De boodschap werd verspreid via ‘Nashir News Agency’, een traditionele spreekbuis van IS, zo schrijft Het Laatste Nieuws. De bedreigingen werden verspreid via Telegram, een sociaal medium dat vaak gebruikt wordt door IS.

Tijdens feestdagen

Het is niet gek dat IS tijdens de feestdagen bedreigingen de wereld instuurt, want Kerstmis is een christelijke feestdag en Islamitische Staat schaart zich achter de Islam. Het is arabist en jihad-kenner Pieter Van Ostaeyen die de boodschappen vertaalde en online deelde. Hij zegt dat het de bedoeling is van IS om, zeker in deze feestperiode, paniek te zaaien.

Vooralsnog zijn er geen redenen om aan te nemen dat er een aanslag op til is.

Gesponsorde artikelen