Israël wil dat actrice Gal Gadot aka ‘Wonder Woman’, het Eurovisiesongfestival 2019 presenteert

Israël wil dat actrice Gal Gadot aka ‘Wonder Woman’, het Eurovisiesongfestival 2019 presenteert

De winnares van het Eurovisiesongfestival 2018, Netta Barzilai van Israël, zong een interessante regel: “Wonder Woman, don’t you ever forget”. Maar het was het Israëlische televisiekanaal dat ‘Wonder Woman’ niet vergat, want de omroep vroeg Gal Gadot, die de rol vertolkt, om Eurovisie 2019 te presenteren. 

Actrice en model Gal Gadot is zelf Israëlisch en een echt rolmodel voor de burgers. Op sociale media zijn de verzoeken voor Gadot om het Eurovisiesongfestival te presenteren, serieus opgelopen de dag na Netta’s overwinning. Ze is het gezicht van vrouwelijke empowerment in het licht van haar bekende rol in Wonder Woman. In 2004 won ze de titel van Miss Israël en ze vertegenwoordigde Israël tijdens de Miss Universe-verkiezing datzelfde jaar.

Andere verplichtingen

Geen wonder (Woman) dat Galdot gevraagd wordt als presentatrice. Het aanbod van de zender KAN zou ze dan ook aangepakt hebben, maar haar drukke agenda laat dat niet toe: “Gal zou graag gastheer zijn en deelnemen aan het Eurovisiesongfestival, maar jammer genoeg zullen de beperkingen van het schema en eerdere verplichtingen haar dit niet toestaan”, stond er in een bericht dat verzonden werd naar de nieuwssite Y Net. De actrice is momenteel bezig met nieuwe opnames van de tweede Wonder Woman-film.

Gal Gadot is een perfecte match met het merk Eurovision. Ook zij staat in voor gendergelijkheid en assertiviteit van vrouwen en meisjes over de hele wereld, de centrale boodschap van Netta’s overwinningslied.

Ze deelde dan ook haar steun en geluk met de overwinning van Netta op Instagram

Eurovisie 2019

Het is nog niet duidelijk wanneer en waar het Eurovisiesongfestival 2019 zal plaatsvinden. Er is al controverse over dat Jeruzalem 100 procent was bevestigd als gaststad. Op dit moment is Jeruzalem gewoon de voorkeursstad van de Israëlische regering, maar de EBU, de Europese uitzendunie, moet dat nog goedkeuren en bevestigen. Ook de data zouden niet kloppen. Sommige reisorganisaties hadden ze op hun websites vermeld. Nu al tickets kopen, is dan ook geen goed idee.

Gesponsorde artikelen