Israëlische topgeneraal op rust: “Aliens bestaan en ze hebben een deal gesloten met de VS”

Haim Eshed stond dertig jaar lang aan het hoofd van het ruimteprogramma van het Israëlische ministerie van Defensie. Vorige week gaf de generaal op rust een ongelooflijk interview in de Israëlische pers. Hij beweerde dat aliens bestaan, maar dat de mensheid nog niet klaar is om ze te accepteren. 

Volgens hem bestaan er niet alleen buitenaardse wezens, maar staan ze ook in contact met de Amerikaanse en Israëlische autoriteiten. Het klinkt als een van de pot gerukte internethoax, ware het niet dat Haim Eshed een autoriteit is op vlak van ruimteonderzoek. 

Van 1981 tot 2010 was de gepensioneerde generaal en raketgeleerde het hoofd van het ruimteprogramma van de Israëlische Defensie. In die hoedanigheid overzag hij voornamelijk militaire satellietprojecten. Tijdens de periode ontving hij drie keer de ‘Israel Security Award’ uit de handen van de president van Israël.

In een interview met de krant Yediot Aharonot, een van de grootste dagbladen van Israël, onthulde Eshed onlangs het bestaan van aliens. Dat zo’n hooggeplaatste functionaris dit soort informatie naar buiten brengt, is op zich al uitzonderlijk. De man ging echter nog een stap verder: hij legde uit dat de buitenaardse wezens in contact staan met de Amerikaanse overheid, met wie ze een contract hebben afgesloten. 

“Galactische Federatie”

Haim Eshed legt uit dat mensen en buitenaardse wezens al jaren contacten onderhouden. Volgens hem hebben vooral de VS een bijzondere band met de aliens. Samen zouden de twee gemeenschappen de ‘Galactische Federatie’ vormen. 

Pittig detail: “Trump stond op het punt om dat allemaal te onthullen, maar de buitenaardse wezens van de Galactische Federatie vroegen om de mensheid eerst te laten kalmeren”, zo zegt Eshed in het interview. “Ze willen geen massahysterie creëren. Ze willen er eerst voor zorgen dat we de de nodige mentale weerbaarheid en begrip hebben.”

De aliens zouden dus een overeenkomst hebben afgesloten met de Amerikaanse overheid, volgens het voormalige hoofd van het Israëlische ruimtevaartprogramma. 

“Ze hebben een contract afgesloten om hier ervaringen op te doen. Net als wij onderzoeken zij het universum, en proberen ze het te doorgronden. Daarbij willen ze onze hulp. Onder het marsoppervlak is er een ondergrondse basis. Daar zijn hun vertegenwoordigers gevestigd, net als Amerikaanse astronauten”, openbaarde de professor-generaal. 

Waarom die openbaringen?

Eshed zegt zelf dat de aliens terughoudend zijn om hun bestaan bekend te maken, omdat “de mensheid nog niet klaar is”. Waarom doorbreekt hij zelf dan plots het stilzwijgen? Volgens hem zijn de geesten aan het rijpen. 

“Had ik dat vijf jaar geleden gezegd, zou ik geïnterneerd geweest zijn. Overal waar ik met dit verhaal kwam in de academische wereld, was de reactie dat ik gek geworden was. Tegenwoordig zijn de reacties anders”, legt hij uit. “Zelf heb ik niets te verliezen. Ik heb mijn diploma’s en onderscheidingen ontvangen, ik word gerespecteerd op universiteiten in het buitenland, waar de trend ook verandert”.

Op 87-jarige leeftijd lijkt Haim Eshed vastbesloten alles te onthullen wat hij weet. Daarom heeft hij net een boek gepubliceerd, getiteld The Universe Beyond the Horizon – Conversations with Professor Haim Eshed. De militair en academicus doet er onder meer uit de doeken hoe de aliens ons hebben gered van nucleaire rampen.

Meer
Lees meer...