J.K. Rowling maakt nieuw personage in ‘Fantastic Beasts 2’ bekend, die die fameuze fout in de trailer kan verklaren

J.K. Rowling maakt nieuw personage in ‘Fantastic Beasts 2’ bekend, die die fameuze fout in de trailer kan verklaren

J.K. Rowling, de auteur van de Harry Potter-reeks en de prequel-films ‘Fantastic Beasts’, heeft op de première van ‘Harry Potter and The Cursed Child’ laten weten wie het nieuwste personage in ‘Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’ zal zijn. En dat zou meteen één en ander kunnen verklaren over dat verschijnselen en verdwijnselen in de trailer van de film. 

J.K. Rowling, het brein achter alles wat met Harry Potter te maken heeft had interessant nieuws op de Broadway-première van Potter-sequel Harry Potter and the Cursed Child. Ze heeft namelijk verteld wat de rol van Jessica Williams zal zijn. De casting van Williams was vorig jaar al aangekondigd, maar nu weten we ook wat ze in Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald zal spelen.

Rol van Jessica Williams: Lally Hicks

Jessica Williams zal de rol opnemen van Professor Eulalie ‘Lally’ Hicks, een lerares of directeur van de Amerikaanse toverschool Ilvermony. Dat maakten de twee bekend op de Instagram van Willams. Ilvermony School of Witchcaft and Wizardry is volgens Pottermore ook de meest democratische school van de toverscholen ter wereld. Ze discrimineren niet en zijn helemaal niet elitair.

Getty

Rowling tweette na de grote aankondiging ook nog dat we eigenlijk maar een heel klein beetje van Williams’ personage zullen zien in de tweede film, maar dat ze volledig tot haar recht komt in de derde Fantastic Beasts. Er zijn in totaal vijf films gepland.

De onthulling over Ilvermony zou meteen ook een verklaring kunnen geven voor één raar momentje in de trailer van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Daarin verschijnselen enkele tovenaars op de brug naar Hogwarts, iets wat echte fans weten dat niet kan. Het staat namelijk heel duidelijk in Hogwarts: A History beschreven dat verschijnselen niet kan op Hogwartsterrein.

Bekijk hier nog eens de trailer voor The Crimes of Grindelwald

Fout in Fantastic Beasts 2

In de zesde film, Harry Potter and the Half-Blood Prince verdwijnselt Dumbledore naar de grot waar Voldemort een horcrux heeft verstopt. Hij zegt dan dat “het een voordeel is als je mij bent”, wat moet verklaren waarom Dumbledore dat wel kan. Als we meegaan in dat verhaal, zou dat ook kunnen verklaren dat er andere mensen (misschien van andere scholen, ook op Hogwartsterrein kunnen verschijnselen.

Of, het kan natuurlijk deel uitmaken van de plot van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Want Rowling mag dan niet de sequel van haar reeks zelf geschreven hebben (Cursed Child werd geschreven door John Tiffany en David Thorne), maar de films zijn wel degelijk gedeeltelijk van haar hand. Het lijkt ons sterk dat J.K. Rowling dit punt, dat toch vrij belangrijk is in een aantal boeken, volledig zou vergeten zijn én dat het niemand bij Warner Bros. is opgevallen.

Dat beaamde Williams ook aan Mashable: “David Yates (die ook de laatste vier Potter-films regisseerde) en Jo hebben het script geschreven. Wie weet er meer over het Potter-universum dan de persoon die het gecreëerd heeft? Niemand. Dus, ik bedoel, LOL, wat denk je? Denk je niet dat dit wordt aangekaart in de film? Denk je niet dat er een reden achter die scène zat? Denk je echt dat je meer weet over dit onderwerp dan zij?” Da’s duidelijk. Probleem opgelost. Sorry jongens. Of die ene theorie dan ook niet bewezen wordt, daar rept niemand met een woord over.

In Fantastic Beasts 2 zal Eddie Redmayne opnieuw de rol spelen van Newt Scamander. Jude Law speelt een jonge Dumbledore en Johnny Depp kruipt opnieuw in de huid van Gellert Grindelwald.

Op 14 november 2018 komt Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald in de zalen.


Nog eens naar Fantastic Beast And Where To Find Them kijken om je voor te bereiden? Check it out!

YouTube/Screencap: Warner Bros

Gesponsorde artikelen