Left Right
scrollTop top

J.K. Rowling onthult de hartverscheurende waarheid over Hagrid


J.K. Rowling onthult de hartverscheurende waarheid over Hagrid

J.K. Rowling breekt onze harten alweer. Wij dachten dat geen enkel Harry Potter-nieuwtje ons nog kon raken na de dood van Perkamentus, Sirius, Dobby en Sneep, maar niets blijkt minder waar. Tijdens een vragenronde op Twitter kreeg onze favoriete auteur een interessante vraag van een Potterhead. Die vroeg wat de Patronus van Hagrid zou zijn. Het antwoord is hartverscheurend. 

“Wat was de Patronus van Hagrid?”, vroeg een enthousiaste Harry Potter-fan aan J.K. Rowling. Die vraag is erg interessant als je in je achterhoofd houdt dat Hagrid altijd heel speciale “huisdieren” had. Zou het een of andere speciale draak zijn? Een driekoppige reuzenhond? Een hippogrief, zoals Scheurbek? Of een immense spin?

Het antwoord van J.K. Rowling is echter niet wat wij verwacht hadden. “Hagrid kon geen Patronus toveren. Het is een heel ingewikkelde spreuk.” Zowel in de Harry Potter-boeken als de -films is de Patronus een van de meest ingewikkelde spreuken die dient om Dementors te verjagen. Om een Patronus te kunnen produceren, moet je een erg sterke, vrolijke herinnering bovenhalen.

Het antwoord van Rowling kan dus twee dingen betekenen:

 1. De spreuk was gewoon te ingewikkeld voor Hagrid. De halfreus werd als tiener van Zweinstein gestuurd en zou niet genoeg kennis hebben om de spreuk te kunnen uitvoeren.
 2. Of, en deze reden is nog meer hartverscheurend dan de eerste, Hagrid heeft geen krachtige, vrolijke herinneringen om de spreuk uit te voeren. Hagrid wordt namelijk niet door iedereen even goed behandeld en heeft ook geen vrolijke jeugd gehad. Hij werd namelijk verworpen door zijn familie als kind.

Probeer. De. Tranen. In. Te. Houden.

Oké neen, het is te zielig. Let it all out

We love you, Hagrid! <3


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308