J.K. Rowling onthult details over Dumbledores seksleven (maar komen die ook naar ‘Fantastic Beasts’?)

J.K. Rowling onthult details over Dumbledores seksleven (maar komen die ook naar ‘Fantastic Beasts’?)

J..K. Rowling, de schrijfster van de Harry Potter-boeken, blijft details over haar geliefde personages onthullen. Deze keer gaat het over Dumbledore en Grindelwald, die de hoofdrollen hebben in de ‘Fantastic Beasts’-franchise.

Als je Harry Potter-fan bent, dan weet je dat J.K. Rowling best wat plezier schept in het gedetailleerd aanpassen van de biografieën van haar personages. De fans, aan de andere kant, beginnen zich dan weer vragen te stellen bij die overload aan informatie. Vooral omdat Rowling het nu heeft over de bedactiviteiten van onze favoriete schoolmeester, Albus Dumbledore.


Dumbledore had een passionele relatie met Grindelwald

Want op de dvd met extra’s van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald bevestigt Rowling dat Dumbledore en zijn grote liefde-en-dan-vijand Gellert Grindelwald, inderdaad een passionele liefdesrelatie hadden. “Hun relatie was heel intens”, zegt Rowling op de dvd. “Het was passioneel en liefdevol. Maar zoals dat is in elke relatie, homo of hetero of gelijk welk label dat je eraan wil geven, niemand weet echt wat de ander voelt.”

Daarmee geeft Rowling wel al wat informatie die in de films niet duidelijk naar voor kwam. Hoewel er een scène is waaruit duidelijk blijkt dat Grindelwald (Johnny Depp) en Dumbledore (Jude Law) één of andere band hebben, wordt er verder niets expliciets vermeld. Maar daar geeft de schrijfster ook een goede reden voor.

“Ik ben minder geïnteresseerd in de seksuele kant van het verhaal, hoewel ik denk dat er een seksuele dimensie aan dit verhaal is, dan in de emoties die ze voor elkaar voelden. Dat is uiteindelijk het meest fascinerende aan alle menselijke relaties.”

Geen kus voor Law en Depp

Daarmee is het dus bevestigd: Dumbledore en Grindelwald hebben wel degelijk een seksuele relatie gehad. Al klinkt het ook wel alsof we niet meteen moeten zitten wachten op een visuele representatie van die relatie. Met andere woorden: wacht niet op een passionele kus tussen Jude Law en Johnny Depp.

Volgens Warner Bros wordt Fantastic Beasts: 3 beter dan de tweede.

Daar zijn een aantal goede redenen voor: zo zou Fantastic Beasts 3 zijn Kinderen Toegelaten verliezen als er plots stomende scènes in Fantastic Beasts gemonteerd worden. Daarnaast lijkt de verhaallijn steeds verder te lopen van de relatie die Grindelwald en Dumbledore ooit hebben gehad. Maar er is ook een belangrijke derde reden: conservatief Amerika zou wel eens afwijzend kunnen reageren op een homokoppel in een belangrijke rol. Ouders die nog twijfelen over de magische film, zouden zo bij een finaal ‘njet’ kunnen eindigen.

De befaamde scène in The Crimes of Grindelwald:

Retcon

Daarnaast hebben de fans van Rowling het ook wel wat gehad met haar onthullingen. Veel fans speculeren dat Rowling probeert relevant te blijven door bepaalde personages achteraf holebi te maken. Omdat het ook bij woorden blijft, zoals gezegd: een échte homoseksuele relatie op het scherm zit er waarschijnlijk niet in, lijkt dat steeds meer op commercieel gewin.

Daar komt nog eens bij dat Fantastic Beasts voor de hardcore-fans ook als een onnodige franchise voelt en meer uitbreiding op gekende personages een beetje als liegen aanvoelt. Andere fans denken dan weer dat Rowling spijt heeft van haar opvallend blanke, hetero-universum en dat achteraf probeert aan te passen.

Gesponsorde artikelen