‘Jani & James doen-het-zelf’: Dit is wat er deze week op het programma staat

Sinds vorige week is Play4 terug met heel wat nieuwe programma’s. In Jani & James doen-het-zelf gaat het duo Jani Kazaltzis en James Cooke allerlei zaken uitproberen. Deze week op het programma: thuiszorg.

Jani Kazaltzis en James Cooke zijn samen al heel wat jaren op televisie te zien. Jani begon zijn carrière in het iconische Zo Man Zo Vrouw en James was enkele jaren later voor het eerst te zien bij Gert Late Night. Ondertussen is het duo niet meer van het scherm weg te slaan en deden ze ook allebei mee aan Over de Oceaan. Toch hebben ze nog nooit echt iets samen gemaakt.

Daar kwam vorige week verandering in. In de eerste aflevering van Jani & James doen-het-zelf trok het duo naar de camping, waar ze de uitbaters hielpen met de vaccinatie van de koeien, het openhouden van de slagerij, enzovoort.

Thuiszorg

Deze week nemen James en Jani voor enkele dagen de job van zorgkundige Dorien over. Zij gaat langs bij verschillende mensen die hulp nodig hebben bij hun dagdagelijkse taken: van strijken, koken en boodschappen doen tot een gezellig babbeltje slaan met de mensen die daar nood aan hebben. Anderhalve dag per week helpt ze ook nog mee in een kleinschalige dagopvang voor ouderen en zorgbehoevenden.

Jani en James nemen haar taak nu dus voor enkele dagen over. Ze zijn alvast enthousiast om te vertrekken naar hun eerste stop, dat is de 36-jarige Goele die lijdt aan een erfelijke spierziekte. In een eerste fragment hebben ze het alvast over hoe confronterend het is om te zien dat ook zo’n jonge mensen al nood hebben aan thuiszorg.

Bekijk hier een kort fragment:

Jani en James doen-het-zelf is elke woensdag om 21.15 uur te zien op Play4 en via GoPlay.

Meer
Lees meer...