Japanse Google Street View lanceert dog view … met Akita’s

Japanse Google Street View lanceert dog view … met Akita’s

Ze zeggen altijd dat je een stad pas echt goed kan leren kennen door op stap te gaan met de locals. En dat hebben ze in Odate, Japan, goed begrepen. De Japanse Google Street View lanceert er dog view met … twee schattige Akita’s!

Odate is een stad in het noorden van Japan en wordt beschouwd als de bakermat van het hondenras Akita. Er is zelfs een bronzen standbeeld van Hachiko, de bekendste en trouwste Akita ooit.

Akita’s lijken een beetje op keeshonden en werden oorspronkelijk gebruikt voor de berenjacht. Ze staan bekend om hun trouw aan hun baasje.

‘Dog view’

Om de Akita te eren, en ook wel een beetje omdat het gewoon leuk is, worden Ako en Asuka, twee fluffy viervoeters, ingezet om je rond te leiden in de stad. Dankzij de camera’s op hun harnassen kan je Odate ontdekken vanuit dog view. Door dit perspectief lijkt het alsof je op de rug van de hond zit. En voor de hondenliefhebbers onder ons: de harnassen waren diervriendelijk dus onze harige vrienden ondervonden er geen last van.

De Akita’s nemen je mee naar een besneeuwd berglandschap, een warmwaterbron, het standbeeld van Hachiko en het Akita Dog Museum. Tijdens de tocht zie je niet alleen de achterkant van de hondenkop, maar kan je je ook omdraaien om naar de pluizige staart te kijken. So cute!

Wil je zelf eens als een hond door Odate wandelen? Klik dan hier.

Gesponsorde artikelen