Jay-Z is op dit moment de rijkste hiphopartiest ter wereld

Volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes is rapper Jay-Z de rijkste hiphopartiest ter wereld op dit moment. De 53-jarige artiest heeft momenteel een vermogen van 2,5 miljard dollar, ofwel een ruime 2,3 miljard euro. Dat heeft hij niet enkel meer te danken aan zijn muziekcarrière.

He’s got 99 problems, maar geld is daar geen een van. Jay-Z is al miljardair sinds 2019, maar nu is hij ook de rijkste hiphopartiest ter wereld. Hij staat ook op de derde plaats van de bestbetaalde entertainers na de Lord of the Rings-regisseur Peter Jackson en singer-songwriter Bruce Springsteen. De eerstvolgende hiphopartiest in het rijtje is Diddy met een vermogen van ruim één miljard dollar.

Rapper en investeerder

Dat Jay-Z multimiljardair is, heeft hij niet enkel te danken aan zijn carrière in de muziekscene. Ondanks dat hij 40 miljoen albums verkocht en al 24 Grammy’s op zijn naam heeft staan, komt een groot deel van zijn vermogen ook van zijn investeringen. Hij verkocht onlangs voor 700 miljoen dollar een groot deel van zijn aandelen in het cognacmerk D’Ussé aan Bacardi. In 2015 verkocht hij ook al zijn aandelen van muziekdienst Tidal. Ondertussen is hij oprichter van zijn eigen platenlabel, Roc Nation. Verder investeert Jay-Z ook in vastgoed en bezit hij aandelen in onder andere het taxibedrijf Uber en basketbalclub Brooklyn Nets.

De rapper was nochtans niet altijd zo welvarend en succesvol. Hij groeide op in armoede in de getto van New York en kwam op jonge leeftijd in contact met drugs en geweld. Toen hij twaalf was, dealde hij cocaïne om wat geld in het laatje te brengen. Ondertussen heeft de rapper een gezin met zangeres Beyoncé en maakte hij al nummers met artiesten als Rihanna, Eminem en Coldplay.

Meer
Lees meer...