Beyoncé breekt record meeste Grammy’s ooit

Beyoncé viel gisteren vier keer in de prijzen tijdens de uitreiking van de Grammy’s. Dat brengt het totale aantal gewonnen Grammy’s van de Amerikaanse zangeres op 32. Daarmee steekt ze de Hongaars-Britse componist Georg Solti voorbij, die met z’n 31 Grammy’s sinds 1998 het record in handen had.

Gisteren werden de Grammy Awards uitgereikt, dat zijn de belangrijkste muziekprijzen in de Verenigde Staten en bijgevolg de hele wereld. Beyoncé werd eerder al een van de artiesten met de meeste Grammy-nominaties ooit. Die titel deelt ze sinds kort met haar echtgenoot JAY-Z. Maar nu heeft Beyoncé een nog prestigieuzer record te pakken.

Beyoncé

Beyoncé bracht vorig jaar haar eerste nieuwe studioalbum sinds ‘Lemonade’ uit 2016 uit. Het album ‘Renaissance’ had meer invloeden uit dance- en elektronische muziek, waardoor Beyoncé dit jaar in uiteenlopende categorieën genomineerd was. In totaal was de zangeres genomineerd in negen categorieën, waaronder Record of the Year (Break My Soul), Album of the Year (‘Renaissance’) en Song of the Year (Break My Soul).

De prijzen in de grote categorieën gingen uiteindelijk naar andere artiesten. Maar Beyoncé kon wel vier andere awards verzilveren. Het ging daarbij om de awards voor Best R&B Song (Cuff It), Best Traditional R&B Performance (Plastic Off the Sofa), Best Dance/Electronic Recording (Break My Soul) en Best Dance/Electronic Album (‘Renaissance’). Met die vier awards kwam het totaal van Beyoncé op 32 Grammy’s te staan. Daarmee ging ze over de 31 Grammy’s van de Hongaars-Britse componist Georg Solti, die al sinds 1998 ongeslagen was.

De 32ste Grammy uit de carrière van Beyoncé werd die voor Best Dance/Electronic Album voor haar album ‘Renaissance’. In haar speech bedankte ze naast God, haar ouders, echtgenoot en kinderen, dan ook de queer-gemeenschap “voor hun liefde en om het genre te ontwikkelen”.

Bekijk hier de speech van Beyoncé:

Beyoncé komt met haar ‘Renaissance World Tour’ op zondag 14 mei naar het Koning Boudewijnstadium in Brussel. Tickets voor het concert gaan nu vrijdag, op 10 februari, om 10 uur ’s morgens in voorverkoop op de website van Ticketmaster.

Meer
Lees meer...