Beyoncé brengt haar ‘RENAISSANCE World Tour’ in mei naar Brussel

Fantastisch nieuws uit de muziekwereld. Zangeres Beyoncé heeft namelijk haar wereldtournee aangekondigd en daarmee zal ze binnen drie maanden al in ons land te zien zijn. Op 14 mei 2023 staat Queen B op het podium in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Ons land is daarmee het tweede land dat de nieuwe tour te zien krijgt.

Vorige zomer kwam zangeres Beyoncé met een nieuw album ‘RENAISSANCE’ en deze zomer brengt ze dat album naar verschillende grote stadions en arena’s. De RENAISSANCE World Tour gaat op 10 mei al van start in Stockholm, Zweden en loopt tot 27 september met een slotconcert in New Orleans in de Verenigde Staten. Op 14 mei is ze in ons land te zien in het Koning Boudewijnstadion in Brussel.

‘RENAISSANCE’

‘RENAISSANCE’ is het zevende studioalbum van Beyoncé en het eerste sinds ‘Lemonade’ uit 2016. In 2019 bracht Beyoncé nog het album ‘The Lion King: The Gift’ uit. Dat was het soundtrack album van de film The Lion King, waarvoor Beyoncé de stem van Nala insprak en inzong. En in 2020 verscheen het visual album ‘Black Is King’, gebaseerd op ‘The Lion King: The Gift’.

Toch dateert het al van 2016 dat Beyoncé nog in ons land te zien was. Toen stond ze met haar Lemonade Tour ook al in Brussel. Later, in 2018, ging ze met haar man Jay-Z nog op Europese tournee, maar daarbij maakte ze geen tussenstop in België. Deze keer doet ze dat dus wel.

Tweede datum

En daarbij lijkt ze het Belgische publiek ook meteen te verwennen. Het concert in Brussel is namelijk het tweede concert van de tour. Dat zorgt er dus voor dat de Belgische fans op 14 mei bijna de volledige primeur krijgen. Het enige land dat van meer geluk kan spreken is Zweden, waar de zangeres vier dagen eerder, op 10 mei, optreedt.

Na het optreden in België is Beyoncé tijdens haar Europese ronde nog te zien in Cardiff, Edinburgh, Sunderland, Londen, Parijs, Lyon, Marseille, Barcelona, Keulen, Hamburg, Frankfurt, Warsaw en Amsterdam. Daarna trekt ze naar de Verenigde Staten.

Meer info over de ticketverkoop zal binnenkort bekendgemaakt worden. Alle datums kan je hier vinden.

Meer
Lees meer...