Beyoncé lost met ‘RENAISSANCE’ haar eerste nieuwe album in 6 jaar

Beyoncé is terug en hoe! De Amerikaanse zangeres heeft haar zevende studioalbum ‘RENAISSANCE’ op de wereld losgelaten. Het is een dansbaarder album met heel wat invloeden uit dancemuziek. En wij weten nu al dat er de komende maanden veel getwerkt zal worden op de zestien nieuwe nummer van Queen B.

Hoewel het album enkele dagen geleden al lekte, bleef de lek goed onder de radar en luisterde het grootste deel van de wereld vandaag voor het eerst in zes jaar naar een nieuw album van Beyoncé. Het gaat om het album ‘RENAISSANCE’, dat Beyoncé vorige maand aankondigde. Het zevende studioalbum vormt, zoals de titel al doet vermoeden, opnieuw een wedergeboorte van de zangeres. De nummers zijn dansbaar en hebben bij momenten invloeden uit reggae en funk.

‘RENAISSANCE’

‘RENAISSANCE’ is het zevende studioalbum van Beyoncé en het eerste sinds ‘Lemonade’ uit 2016. In 2019 bracht Beyoncé nog het album ‘The Lion King: The Gift’ uit. Dat was het soundtrack album van de film The Lion King, waarvoor Beyoncé de stem van Nala insprak en inzong. En in 2020 verscheen het visual album ‘Black Is King’, gebaseerd op ‘The Lion King: The Gift’. Maar nu is het dus weer tijd voor een studioalbum.

‘RENAISSANCE’ bestaat uit zestien nummers waarvan we Break My Soul eerder al te horen kregen. De nummers op het album vloeien vlotjes over in elkaar waardoor je vaak niet doorhebt dat je al naar een nieuw nummer aan het luisteren bent. Ook dat voegt toe aan de dansbaarheid van het album en geeft je ook thuis het gevoel dat je aan het dansen bent in een hippe nachtclub.

Beyoncé kon voor het album ook verschillende featuring artists regelen. Zo zijn Beam, Tems en Grace Jones te horen op nummers. Daarnaast werkten Beyoncés echtgenoot Jay-Z (onder de naam S. Carter), Skrillex, 070 Shake, The-Dream en Drake mee aan verschillende nummers.

Beluister het volledige album hier op Spotify:

Meer
Lees meer...