BTS genomineerd voor drie Grammy Awards

De Zuid-Koreaanse boysband BTS maakt kans op drie Grammy Awards. Tot op heden is BTS nog steeds de enige artiest van Zuid-Koreaanse bodem die kans maakt op die onderscheiding. De afgelopen twee jaar wist de groep telkens één nominatie in de wacht te slepen. Dit jaar doet het daar een schepje bovenop met drie nominaties.

Er kan geen twijfel meer over bestaan: BTS is de grootste boysband van het moment. Dat bewees het Zuid-Koreaanse zevental nog eens met drie Grammynominaties. Dat brengt de teller van nominaties voor BTS op vijf. Voorlopig kon de groep er nog geen verzilveren, maar nu krijgt BTS drie nieuwe kansen.

Drie nominaties

Net zoals de afgelopen twee jaar is BTS ook nu genomineerd in de categorie Best Pop Duo/Group Performance. In 2020 haalde BTS z’n eerste nominatie in die categorie met Dynamite, een jaar later was het de beurt aan Butter. Deze keer gaat het om een nominatie samen met Coldplay voor het nummer My Universe.

Coldplay is daarnaast ook genomineerd in de categorie Album of the Year, een van de vier grote categorieën. Het gaat daarbij om het album ‘Music of the Spheres’, waarop My Universe te vinden is. Omdat de rappers van BTS – RM, SUGA en j-hope – zelf hun teksten schreven voor dat nummer, zijn de drie nu ook genomineerd als songwriter.

De derde categorie waarin BTS in de prijzen kan vallen, is die van Best Music Video. In die categorie is BTS genomineerd met de videoclip van het nummer Yet To Come. Die visueel sterke clip zat vol verwijzingen naar oudere muziekvideo’s van BTS. Door hun nominaties voor Yet To Come en My Universe is BTS ook voor het eerst genomineerd voor een Grammy met een nummer met Koreaanse tekst. Daarmee schrijft de groep alvast geschiedenis, want niemand deed hen dat ooit voor.

Tot slot kan j-hope ook nog eens in de prijzen vallen. Zijn nummer Equal Sign, dat te vinden is op zijn eerste soloalbum ‘Jack in the Box‘, is namelijk ingezonden in de speciale categorie Best Song for Social Change. Voor die categorie worden geen genomineerden bekendgemaakt, maar iemand zal tijdens de uitreiking wel met de prijs naar huis gaan.

Bekijk hier nog eens de videoclip van Yet To Come waarmee BTS genomineerd is voor een Grammy:

Meer
Lees meer...