Coldplay en BTS lossen videoclip ‘My Universe’ met diepe betekenis

My Universe, de samenwerking tussen Coldplay en BTS, heeft een week na de release van het nummer een videoclip gekregen. Daarin zien we een verhaal dat zich afspeelt in de toekomst, maar dat een metafoor vormt van de samenwerking tussen de twee groepen. Want die verliep niet zonder hindernissen.

In de mini-documentaire die BTS al loste over de samenwerking kwamen we te weten dat de Zuid-Koreaanse boyband zo’n 18 maanden geleden contact opnam met Chris Martin van Coldplay. Daarbij stelden ze voor om samen een nummer uit te brengen. Maar doordat de twee groepen van heel andere delen van de wereld afkomstig zijn en er door de uitbraak van het coronavirus heel wat restricties zijn rond reizen, was de productie van het nummer geen sinecure.

My Universe

Chris Martin reisde in april af naar Zuid-Korea. Daar moest hij voor hij BTS kon ontmoeten eerst een quarantaine van twee weken uitzitten in een hotelkamer. Zuid-Korea voerde die verplichting aan het begin van de coronapandemie in voor alle inkomende reizigers. Ondertussen is de verplichte quarantaine van twee weken opgeheven voor wie volledig gevaccineerd is in Zuid-Korea.

Het opnemen van het nummer was dus niet makkelijk, maar moeilijk gaat ook. En dat is de boodschap die we ook te zien krijgen in de videoclip van My Universe.

Videoclip

Het mag niet als een verrassing komen dat de videoclip van My Universe zich afspeelt in de ruimte. We bevinden ons in een dystopische toekomst waarin het op alle planeten verboden is om muziek te maken of te beluisteren. Maar “op drie verschillende planeten zijn er drie bands die deze wet omzeilen”. Dj Lafrique brengt ze samen met een alien ruimteschip.

Vervolgens zien we hoe de drie bands via hologrammen samen worden gebracht. Op die manier tonen de twee groepen, die uit Groot-Brittannië en Zuid-Korea komen, dat muziek geen grenzen heeft. En daar kan zelfs het coronavirusvormige ruimteschip dat hen probeert tegen te houden niets aan veranderen.

Bekijk hier de videoclip van My Universe van Coldplay en BTS:

Meer
Lees meer...