BTS was de winnaar van de Grammy’s zonder er eentje in ontvangst te nemen

Afgelopen nacht werden in Las Vegas de Grammy Awards uitgereikt. Daarbij vielen vooral Silk Sonic, Jon Batiste en Olivia Rodrigo in de prijzen. Artiesten als Justin Bieber, Lil Nas X en BTS gingen met lege handen naar huis. Al wordt BTS door velen wel gezien als de winnaar van de avond. Dit is waarom.

Naar huis gaan zonder awards, maar toch de artiest zijn waarover het meest gesproken werd op de Grammy’s. Het kan en het is wat de Zuid-Koreaanse boyband BTS deed op de Grammy-uitreiking afgelopen nacht.

Geen award, wel hoofdattractie van de avond

BTS was net zoals vorig jaar genomineerd in de categorie ‘Best pop duo/group performance’. De afgelopen twee jaar werd die award uitgereikt in de preshow van de Grammy’s, waarin tientallen minder belangrijke awards worden uitgereikt. Dit jaar verhuisde de award naar de grote show en zelfs helemaal naar het einde, net voor de belangrijkste awards van de avond: Record en Album of the Year.

Al vanaf BTS verscheen op de rode loper werd duidelijk dat veel ogen op hen gericht waren. De groep werd gekleed door Louis Vuitton, het merk waarvoor ze ambassadeur zijn, en viel op met hun gekleurde kostuums. Maar ook tijdens de show was de Zuid-Koreaanse boyband een van de gespreksonderwerpen van de avond. Presentator Trevor Noah verwees gedurende de show meermaals naar BTS en had ook een interview met hen tussen de optredens door. Het leek er dus op dat het een grote avond zou worden voor BTS, waarbij ze hun eerste Grammy zouden winnen. Maar de award ging uiteindelijk naar Doja Cat en SZA voor hun monsterhit Kiss Me More. Toch zal BTS als een van de winnaars van de Grammy’s van 2022 worden gezien en daar zit hun indrukwekkende optreden zeker voor iets tussen.

Optreden van de avond

De leden van BTS vertelden al jarenlang dat ze ervan droomden om op te treden op het podium van de Grammy’s. Vorig jaar gaven ze al een optreden tijdens de show, maar door de coronapandemie was het toen onmogelijk om naar de VS te vliegen. BTS nam z’n optreden dus op in Seoul en stuurde de beelden op naar de Grammy’s.

Maar dit jaar mochten ze voor het eerst echt optreden op de Grammy’s en daar hadden ze zich duidelijk goed op voorbereid. Op de rode loper vertelde leader RM zo al dat ze een maand geoefend hadden op het optreden. Al verliep dat niet helemaal vlekkeloos. Jin moest enkele weken geleden geopereerd worden aan zijn vinger en loopt daardoor met een gips rond. J-Hope raakte eind maart besmet met het coronavirus en kon daardoor pas later over vliegen naar Las Vegas. Bij Jung Kook werd na zijn landing in Las Vegas corona vastgesteld. Daardoor moest Jung Kook de afgelopen week in quarantaine doorbrengen. In de livestream na hun optreden vertelde BTS dat ze maar één dag samen hebben kunnen repeteren in Las Vegas.

Toch verliep alles, inclusief de indrukwekkende dancebreak met hun blazers, vlekkeloos en zorgde BTS voor hét optreden van de avond. BTS kreeg na afloop van hun optreden een staande ovatie en in de lijstjes met beste optredens van de avond staat de groep nagenoeg altijd op één.

Bekijk hier het optreden van BTS:

Meer
Lees meer...