Je bewaart je melk op de verkeerde manier: dit is hoe het wel moet

Je bewaart je melk op de verkeerde manier: dit is hoe het wel moet

Geef toe: jij bewaart je melk ook in de deur van je koelkast, toch? Je bent niet alleen, ’t is gewoon handig. Maar is het ook de beste manier om je zuivel te bewaren? Eigenlijk niet, we leggen even uit hoe je best je koelkast sorteert. 

Laten we even uitgaan van een standaardkoelkast: drie schappen, een schuif (of twee) en dan een deur waar flessen in kunnen rechtstaan. Waar staat jouw melk? Zeer waarschijnlijk in de deur. Maar als je de normale regels voor het bewaren van eten wil volgen, dan doe je dat dus best niet.

Niet in de deur!

Want zuivel kan zeer slecht tegen temperatuurschommelingen en ja, dat geldt ook voor UHT-melk. Maar ook yoghurt, pudding in dozen of dergelijke, in je deur bewaren is daarom een slecht idee. Want de deur van je koelkast gaat regelmatig open en is dus het punt waar de temperatuurschommelingen het hardst voelbaar zijn.

Daarom leg je je melk en andere zuivelproducten het liefst in het midden van de koelkast, op het tweede schap dus. Bovenaan leg je best voedsel dat al verwerkt is, zoals alles wat al gekookt is, of dingen die je echt niet moet koken. Rauw vlees en rauwe vis leg je best op het koudste punt: de onderste plank.

Niet op de bovenste plank

Voor wie schuiven heeft: die zijn voor je groenten en fruit, zodat die ook afgeschermd zitten van van andere producten in je koelkast. En wat afscherming betreft: daarom zal je nooit vlees bovenaan in de frigo leggen. Vlees bevat namelijk vocht en dat vocht kan naar beneden druipen. Dat bovenaan in je frigo leggen, is dus een heel slecht idee.

Gesponsorde artikelen