Je kan nu je eigen stem, of die van een geliefde, instellen op Waze en dat doe je zo

Je kan nu je eigen stem, of die van een geliefde, instellen op Waze en dat doe je zo

Ben je die standaardstemmen in de navigatieapp Waze ook zo beu? Dan kan je nu je eigen stem opnemen om je de weg te wijzen. En da’s best wel tof, want je kan de wegaanwijzingen bijvoorbeeld net zo laten klinken als de copiloot van een rallywagen.

“Binnen tweehonderd meter links afslaan”, dat zou de doodgewone (saaie) stem in Waze zeggen. Je kan ook enkele stemmen downloaden, maar wat is er nu leuker dan je eigen stem horen in de wagen? Of nog beter: de stem van een geliefde. Nu kan je met een nieuwe update, voorlopig alleen voor Android, je eigen stem (of die van je partner of kinderen) opnemen, om je de weg te wijzen.

Dat doe je door in de app naar instellingen te gaan, daar selecteer je sound and voice. En als je daar Voice Commands aanduidt, kan je een stem opnemen. En maak het maar net zo leuk als je zelf wil. Heb je er altijd al van gedroomd om een rallypiloot te zijn? Laat dan iemand de aanwijzingen inspreken alsof hij/zij een rallycopiloot is. Of misschien wil je de stem van je partner vereeuwigen om je aanwijzingen te geven. Ook dat kan: “Binnen tweehonderd meter naar links hè, niet naar rechts … Naar links heb ik gezegd. Nu!” Maar wie zijn eigen stem graag hoort, kan natuurlijk ook zichzelf de aanwijzingen geven.

Gesponsorde artikelen