Je kan pokémon uit ‘Pokémon Go’ overzetten naar ‘Pokémon: Let’s Go’ op Nintendo Switch

Je kan pokémon uit ‘Pokémon Go’ overzetten naar ‘Pokémon: Let’s Go’ op Nintendo Switch

Eén van de meest interessante aspecten van het Nintendo Switch-spel ‘Pokémon: Let’s Go Pikachu’ en ‘Eevee’ is dat je het kan verbinden met het mobiele spel ‘Pokémon Go’. Al die schepsels, die je via je smartphone gevangen hebt, kunnen naar het consolespel overgeplaatst worden. Van ‘Pokémonception’ gesproken!

Pokémon: Let’s Go Pikachu en Pokémon: Let’s Go Eevee zijn vandaag uitgekomen voor Nintendo Switch en je kan ze zelfs verbinden met Pokémon Go. Je zal zelfs sommige van je mobiele pokémon kunnen overzetten naar de Nintendo Switch. Dit is hoe het werkt.

(Check hier Popemon Go, de Vaticaan-editie van Pokémon Go waar niemand op zat te wachten.)

Nintendo Switch en smartphone verbinden

Het eerste wat je op de Nintendo Switch moet doen, is naar het main menu gaan en de optie ‘Open Pokémon Go settings’ kiezen. Eens je dat doet, begint het spel te zoeken naar je Pokémon Go-account.

Daarne open je Pokémon Go op je smartphone en ga je naar het settings menu. Je moet eerst op de grote poké ball duwen. Als je naar beneden scrollt, zal je een lijst met toestellen zien. Klik op ‘connect to Nintendo Switch‘ en je krijgt een notificatie op je Nintendo Switch dat er een Pokémon Go-account gevonden is. Klik op ‘yes‘ en je bent klaar.

(Deze 70-jarige opa brengt Pokémon Go naar een heel nieuw niveau.)

Beperkingen

Je kijkt er vast naar uit om al je schepsels uit Pokémon Go naar Pokémon: Let’s Go over te zetten. Helaas is dat niet meteen mogelijk. Voor je de optie krijgt om pokémon over te zetten, moet je naar het Go Park Complex in het spel. Dat vind je in Fuchsia City. Daar is de vijfde van de acht gyms gevestigd. Je kan de stad dus pas bereiken als je al een hele poos aan het gamen bent. Eens je in het Go Park Complex bent, is het vrij gemakkelijk.

Je selecteert de Nintendo Switch-optie op je smartphone, kiest de pokémon die je wil versturen en dan moet je naar de receptionist in het park om je schepsel op te halen in de consolegame.

(Na het hoofdverhaal van Pokémon Let’s Go zijn er trouwens 151 Master Trainers.)

Niet omkeerbaar

Er zijn nog enkele belangrijke dingen om in je achterhoofd te houden. Zo is het niet mogelijk om pokémon van het Nintendo Switch-spel opnieuw over te zetten naar Pokémon Go op je smartphone. Je moet dus wel héél zeker zijn van je beslissing.

(Er komt ook een Tamagotchi van de Pokémon Eevee.)

Eerste generatie

Bovendien is het niet mogelijk om alle pokémon door te sturen. Aangezien Pokémon: Let’s Go Pikachu en Pokémon: Let’s Go Eevee remakes zijn van de GameBoy-klassieker Pokémon Yellow kan je enkel de 150 pokémon van de eerste generatie doorsturen.

Het is ook niet mogelijk om Mew door te sturen. Wie dat toch wil, moet een Poké Ball Plus aanschaffen. Ook special event pokémon, zoals Pikachu met een zonnebril of kerstmuts, kan niet doorgestuurd worden. De gloednieuwe pokémon Meltan kan dan weer wel overgezet worden van Pokémon Go naar Pokémon: Let’s Go.

Gotta Catch ‘Em All!

(Deze 10 pokémon konden we herkennen in de trailer van Detective Pikachu.)

Gesponsorde artikelen