Je lichaam zegt wanneer je de ware tegenkomt en je moet maar naar één signaal luisteren

Je lichaam zegt wanneer je de ware tegenkomt en je moet maar naar één signaal luisteren

De volgende keer je twijfelt of je de man van je leven hebt ontmoet, luister dan eens naar je lichaam. Want je immuunsysteem zou exact weten of je nu de ware bent tegengekomen of niet. Het is zelfs bewezen!

Dat je vlindertjes in je buik krijgt als je je lief ziet, valt niet te ontkennen. Maar hoe weet je dan of je ook echt Mr. Right aan de haak hebt geslagen? Je lijf zal je dat exact weten te vertellen.

Volgens wetenschappers ligt het allemaal aan je genetische codering en humaan leukocytenantigeen. Een moeilijk begrip voor iets heel simpels: hierdoor weet je immuunsysteem of er misschien ongewenste virussen en bacteriën binnendringen in je lichaam. Als dat het geval is, schiet je innerlijke leger in actie om het virus buitenspel te zetten.

Gewoon even ruiken

Maar da’s niet het enige waarvoor het systeem dient. Het heeft ook een grote invloed op je verliefdheidsgevoel en of je je aangetrokken voelt tot iemand. Het strafste van al: je voelt je dikwijls juist aangetrokken tot iemand met een ander soort immuunsysteem. Je lichaam heeft als natuurlijke reactie dat jij en je liefje zich gaan voortplanten … en als jullie allebei verschillende immuunsystemen hebben, krijgen jullie sterke en gezonde baby’s.

Maar hoe besef je nu of je de juiste aan de haak hebt geslagen? Ga af op je neus. Je kan vooral ruiken of jullie een goede match zijn. Je vindt je lief z’n lijfgeur namelijk heel aantrekkelijk. Zo simpel is het!

iStock

Gesponsorde artikelen