Je raadt nooit welke 7 superfoods griep en verkoudheid helpen voorkomen

Gember, astragalus of echinacea: het zijn niet de meest voordehandliggende producten, maar ze helpen je wel verrassend goed om verkoudheden en griep tijdens de winter te vermijden. Eet deze 7 superfoods wat meer en kom de winter gezond door.

1. Felgekleurde vruchten

Istockphoto
Fruit en groenten met een felle kleur zitten boordevol vitaminen die je immuunsysteem versterken. Ze bevatten onder meer de vitaminen A, C en E. Eet dus niet altijd hetzelfde stuk fruit, maar kies ook eens voor iets anders, bijvoorbeeld bosbessen, zoete aardappel, granaatappel, wortelen, spinazie, kool of broccoli. 

2. Look

Istockphoto
Look helpt je vechten tegen virussen en bacteriën. Gezondheidsorganisaties raden look ook aan als geneesmiddel tegen verkoudheid en sinusitis. Rauwe look is het allergezondst, maar ook gekookt behoudt de groente het overgrote deel van zijn gezondheidsvoordelen.

3. Gember

Istockphotos
In de traditionele geneeskunde staat gember bekend als een universeel medicijn. Gember helpt onder meer je luchtwegen openhouden en is ook goed tegen virussen. Er bestaan tabletten die gember bevatten, maar je kunt het ook toevoegen aan thee of verse gerechten. 

4. Paddenstoelen

Istockphoto
Paddenstoelen boosten je immuunsysteem. Ze bevatten vitamine D en bepaalde soorten kunnen ook infecties bestrijden. Probeer eens exotische soorten als shiitake, reishi of eikhaas: aanraders voor in je soep of salade.

5. Voedsel dat rijk is aan zink

Istockphoto
Het mineraal zink versterkt je immuunsysteem en beschermt je tegen een verkoudheid. Als je al een verkoudheid hebt, kan zink je sneller helpen genezen. Onder andere bonen, erwten, linzen, soja, pompoenzaadjes, biefstuk en eieren bevatten veel zink.

6. Astragalus 

Istockphoto
De wortel van de astragalus wordt genomen tegen infecties op de luchtwegen. Je kunt het toevoegen aan een kruidendrankje, thee of soep. Astragalus bestaat ook in tabletten.

7. Echinacea

Istockphotos
Extracten uit de plant echinacea helpen infecties van de luchtwegen voorkomen en genezen. Echinacea helpt ook tegen virussen en versterkt het immuunsysteem.Bron: Chopra Centered Lifestyle
Meer
Lees meer...