Jeroen Meus gaat in nieuw programma op culinaire wereldreis

Jeroen Meus is nu al veertien seizoenen lang te zien in Dagelijkse Kost. Daarin tovert hij telkens een nieuw gerecht op tafel en nu zullen we te weten komen waar de kok de inspiratie blijft halen. In het nieuwe programma De Mosterd van Meus zal Jeroen Meus op culinaire wereldreis gaan langs verschillende landen.

Je hebt het je misschien al afgevraagd: waar blijft Jeroen Meus de mosterd halen om in elke aflevering – dat zijn er ondertussen al meer dan 3.000 – van Dagelijkse kost met een nieuw recept op de proppen te komen. Hij doet dat onder andere door naar het buitenland te reizen en daar de lokale eetcultuur te ontdekken. In De Mosterd van Meus mogen wij mee op reis.

De Mosterd van Meus

Vanaf maandag 4 maart kan je elke week op VRT 1 en VRT MAX kijken naar een nieuwe aflevering van De Mosterd van Meus. Daarin zal Jeroen Meus telkens naar een ander land reizen om de lokale eetcultuur te ontdekken. “Ik heb een passie voor dagelijkse kost, van waar ook ter wereld”, klinkt het bij Jeroen Meus. “Maar als je de nationale keuken écht wil begrijpen, moet je eerst het land en de mensen ervaren.” Daarom zal hij zich tijdens zijn reis laten bijstaan door een lokale collega-televisiechef. Die zal hem onderdompelen in de eetcultuur van het land en hem kennis laten maken met de beste lokale producten en kooktechnieken. Daarnaast zal hij ook bijzondere culinaire verhalen verzamelen vanuit de keuken van alledaagse mensen.

In totaal gaat het om zes afleveringen waarin Jeroen Meus telkens te zien is in een ander land. Het gaat daarbij om Zweden, Georgië, Schotland, Turkije, Mexico en Italië. Hij zal zich daar laten bijstaan door Tina Nordström (Zweden), Guram Bagdoshvili (Georgië), Tony Singh (Schotland), Refika Birgül (Turkije), Benito Molina (Mexico) en Max Mariola (Italië).

Speciale afleveringen Dagelijkse Kost

Tijdens de zes weken dat De Mosterd van Meus te zien is op VRT 1, zal ook Dagelijkse Kost verder lopen op de zender. Daarbij zullen de afleveringen telkens in het teken staan van de landen waar Jeroen Meus naartoe reist voor De Mosterd van Meus.

Jeroen zal zijn vertrouwde keuken in Leuven ook tijdelijk inruilen voor een keuken in het buitenland waar hij de lokale dagelijkse kost zal klaarmaken. Verwacht je aan Zweedse kaneelbollen, ‘khinkali’ oftewel Georgische dumplings, Scottish pie met lamsvlees en muntsaus, een Turkse shish kebab van kip met auberginesalade, Mexicaanse ontbijtnacho’s met salsa, Italiaanse ricottakroketjes en nog veel meer.

Deze nieuwe recepten zullen zoals gewoonlijk ook verschijnen in de app van Dagelijkse Kost en op de website.

De Mosterd van Meus is vanaf 4 maart elke maandag om 20.35 uur te zien op VRT 1 en op VRT MAX.

Meer
Lees meer...