‘Joechel’: de relatie die de topserie ‘Friends’ op een laag pitje deed eindigen

‘Joechel’: de relatie die de topserie ‘Friends’ op een laag pitje deed eindigen

‘Friends’, de serie die ons duidelijk maakte dat het best oké is om op je dertigste nog samen te wonen met je beste vriend en nog totaal geen zicht te hebben op kinderen in de nabije toekomst, leerde ons ook iets anders: veel verschillende bedpartners hebben mag ook! Een fan berekende alle sekspartners van de zes vrienden en kwam bij een totaal van 138.

Friends is een topserie. En bovendien eentje die je zeker samen met je mama en papa op de zetel kan bekijken. Geen enkel personage drinkt (regelmatig) te veel of is verslaafd aan drugs, niemand maakt ongepaste moppen en bovendien is er geen vierkante centimeter te veel bloot te zien. Wat ons toch een beetje doet twijfelen aan Friends? De relaties van Chandler Bing, Ross en Monica Geller, Rachel Green, Phoebe Buffay en Joey Tribbiani.

Joechel

En de slechte relatie waar we onmiddellijk aan denken? Die van Joey en Rachel. De twee kussen elkaar op oudejaarsavond casual in seizoen vijf en gaan dan gewoon verder met hun vriendschap. Tot Joey drie seizoenen later plots vertelt dat hij verliefd is op Rachel. Wat het nog vreemder maakt? In de loop van seizoen tien proberen ze het ook echt samen! De makers van de serie stopten de (in onze ogen) onnodige romance om Ross en Rachel – die duidelijk voor elkaar voorbestemd zijn – samen te laten eindigen.

Maar de manier waarop de relatie van Joey en Rachel stopt, is op zijn lichtst te zeggen een beetje vreemd. De twee beslissen namelijk om alles te laten zoals het is nadat Joey problemen heeft om de bh van Rachel open te maken. Maar Joey “How you doin’?” Tribbiani heeft in die tien seizoenen al het ondergoed van meer dan vijftig verschillende vrouwen losgemaakt, op een erg logische manier eindigt die relatie dus niet.

Dit zijn 17 signalen dat jij en je vrienden wel héél hard op Chandler en Joey beginnen te lijken.

Aantal bedpartners

Wat de serie net dat ietsje minder zedig maakt, is het aantal bedpartners die de zes friends hebben. Een fan met – naar eigen zeggen – te veel tijd bekeek heel de serie opnieuw, deelde punten uit per sekspartner en deelde alles daarna op reddit. Wanneer een personage letterlijk zei dat het seks gehad had met iemand of dat heel duidelijk insinueerde, kreeg die één punt. Was het wat vaag, zoals in ‘we zijn een tijdje samen geweest’, verdienden de personages een half punt.

In de loop van de tien seizoenen hebben de zes vrienden maar liefst 138 verschillende bedpartners. Dat komt neer op 22,5 partners per persoon, maar we weten allemaal dat het aantal niet zo mooi verdeeld is.

How you doin’?” en twaalf andere Friends-quotes die je nooit meer zal vergeten.

Chandler Bing

Chandler Bing bengelt helemaal onderaan het lijstje. Hij heeft in 236 afleveringen ‘amper’ 10,5 bedpartners. De bekendste? Monica Geller (duh, match made in heaven – of in Londen, aan jou de keuze), met wie hij op het einde van seizoen zeven trouwt en in het laatste seizoen (per ongeluk) een tweeling adopteert. Andere (soms) fijne vrouwen op het lijstje zijn Janice, Susie Moss (ja, Julia Roberts!) en Kathy (het lief van Joey).

Ross Geller

Ross Geller doet het net iets beter dan zijn beste vriend, maar met zijn 14 bedpartners lijkt hij ook niet direct een echte lady killer. Nu, Ross is dan ook eerder een fan van lange relaties (helloooo, marriage!). De oudste Geller was in het begin van Friends getrouwd met Carol, die blijkbaar lesbisch was, verloofde zich dan met Emily, die hij Rachel noemde voor het altaar en dan ook nog dronken met Rachel, die hij niet vertelt dat hij het huwelijk helemaal niet geannuleerd heeft.

Studenten die naar Friends kijken, halen betere resultaten. Nog ’s opnieuw beginnen?

Monica Geller

De Gellers zijn geen seksbeesten, zo blijkt. Monica had over de tien seizoenen maar 14,5 verschillende bedpartners. En dat is ergens ook best logisch, want de laatste vier is ze al samen met Chandler. Onze andere favorieten? Richard Burke met zijn (naar onze mening toch niet zo aantrekkelijke) snor, Pete Becker, de miljonair die plots besliste dat hij bokskampioen wilde worden en Fun Bobby, die niet meer zo leuk was na de dood van zijn grootvader.

Rachel Green

Rachel Green bleek doorheen de tien seizoen ook meer een relatie-persoon te zijn en had in totaal 14,5 partners. In de eerste aflevering van Friends zien we haar in haar trouwkleed, nadat ze wegliep van haar huwelijk met de tandarts Barry (met wie ze later wel nog eens seks heeft). Daarna volgen onder andere Paola, de Italiaan die niemand leuk vindt, Joshua, haar klant, Paul, de vader van Ross’ vriendinnetje, haar assistent Tag Jones en eindigt ze samen met Ross. Wat waren we blij toen ze van het vliegtuig geraakte …

Friends anno 2018? Netflix bedacht een plot!

Phoebe Buffay

Phoebe had in het begin weinig geluk in de liefde. De eerste man op wie ze écht verliefd was, David “the scientist guy“, moest voor zijn werk naar Minsk verhuizen en zij kon het niet over haar hart krijgen om hem niet te laten gaan. Met Ryan “the navy guy“, wist Phoebe dat ze geen relatie kon hebben, maar ze genoot wel enorm van hun tijd samen (ook al hadden ze de mazelen). En dan uiteindelijk komt Mike, met wie ze trouwt in het laatste seizoen van Friends. Hij is het laatste halfje van haar 32,5 bedpartners.

Joey Tribbiani

Joey overtreft iedereen met de hoeveelheid bedpartners die hij doorheen de serie had. Met 51,5 sekspartners overtreft hij losjes alle andere personages uit Friends. En dat is ook geen verrassing. Met de beste openingszin aller tijden “How you doin’?” en zijn stralende glimlach wond hij elke vrouw rond zijn vingers die hij maar wilde. Rachel is de enige die niet onmiddellijk voor Joey viel en dat is misschien maar best.

Nog één seizoen? Pleaaaaase?

Gesponsorde artikelen