John Stamos liet 11 maanden oude Olsen-tweeling ontslaan bij ‘Full House’ omdat ze te veel huilden

John Stamos heeft in een nieuw interview vertelt dat hij er bijna voor zorgde dat Mary-Kate en Ashley Olsen ontslagen werden van hun eerste televisierol. Toen de meisjes amper 11 maanden oud waren, vond Stamos dat ze te veel huilden, wat het onmogelijk maakte om met hen samen te werken. Maar hij keerde gelukkig al snel terug op z’n stappen.

Mary-Kate en Ashley Olsen maakten in 1987 hun televisiedebuut op zeer jonge leeftijd als Michelle Tanner in Full House, maar die rol waren ze bijna kwijt toen ze amper 11 maanden oud waren. En dat was de schuld van hun televisienonkel John Stamos (Jesse Katsopolis).

Te veel gehuil

John Stamos was recent te gast in de podcast Good Guys van Josh Peck en Ben Soffer. Daar deed hij een opmerkelijke onthulling. Hij liet namelijk weten dat hij ervoor zorgde dat Mary Kate en Ashley Olsen ontslagen werden uit Full House toen ze amper 11 maanden oud waren.

Hij vertelde een anekdote waarbij hij in de allereerste aflevering van de reeks een scène moest filmen met Dave Coulier (Joey Gladstone). “We waren bezig met de scène, waarin Danny (gespeeld door Bob Saget, red.) ons op de kinderen liet passen. Daarbij moesten we de baby verversen. Dus we droegen de baby naar beneden om haar in de keuken te verversen. Daarvoor moesten we haar afspoelen, maar ze was aan het schreeuwen. Ze waren allebei aan het schreeuwen. Ze wilden eender waar anders zijn dan daar. En dat wilde ik eigenlijk ook.”

“Haal de Olsens terug!”

“Ze waren 11 maanden oud en de productie bleef de twee maar omwisselen met de woorden: ‘Deze gaat niet huilen’. Ik kon het niet meer aan. Dus ik zei: ‘Dit gaat niet werken, haal ze weg, zo kan ik niet werken.’ Daarom werden de baby’s vervangen. Ze brachten twee roodharige kinderen op de set. Ik ben zeker dat hun ouders van hen hielden en ze aantrekkelijk vonden. Het heeft niets te maken met het feit dat ze roodharig waren, maar ze waren gewoon niet aantrekkelijk.”

Maar deze baby’s waren dus geen match. “We hebben ze voor een dag geprobeerd, maar ik besefte meteen: ‘Haal de Olsens terug!’.” En nadien bleven Mary-Kate en Ashley Olsen de rol van Michelle spelen tot 1995.

Bekijk hier de aflevering van de podcast Good Guys met John Stamos:

Meer
Lees meer...