‘Joker: Folie à Deux’: Bekijk hier een nieuw fragment

De release van Joker: Folie à Deux komt eraan. Vanaf begin volgende maand kan je in de cinema terecht voor de langverwachte sequel waarin Lady Gaga Joaquin Phoenix vervoegt. In een nieuwe clip die zojuist gedeeld is, zie je beiden samen aan het werk.

Het is inmiddels al meer dan vier jaar geleden dat Joker in de bioscoop verscheen, maar velen zullen zich de film nog goed herinneren. Deze psychologische thriller wist, ondanks een R-rating, ongeveer 1 miljard euro op te brengen aan de box office. Bovendien ontving Joker maar liefst elf Oscarnominaties, waarvan het er twee verzilverde. Joaquin Phoenix won de Oscar voor Beste Acteur en Hildur Guðnadóttir werd bekroond voor de Beste Originele Muziek.

Lady Gaga

Vanaf 2 oktober kan je in de cinema eindelijk gaan kijken naar het langverwachte vervolg Joker: Folie à Deux. Het gaat om een film die deels anders zal zijn dan de eerste film. Met Lady Gaga als Harley Quinn wordt er een nieuw hoofdpersonage geïntroduceerd en zal de film een musicalachtige stijl hebben. 

Lady Gaga zal dus mee een van de hoofdrollen spelen, naast Joaquin Phoenix als Arthur Fleck of Joker. In een nieuwe clip zie je beiden in de gevangenis. Harley Quinn is daarbij op bezoek bij Joker. Ze vertelt hem daar over de protesten die overal bezig zijn in zijn naam. Naast deze twee hoofdrollen is er verder ook plaats voor Zazie Beetz die terugkeert als Sophie Dumond, de buurvrouw van Fleck. Catherine Keener speelt de rol van Maryanne Stewart, zijn advocaat. Harry Lawtey is dan weer te zien als Harvey Dent.

Matige reviews

De eerste recensies van Joker: Folie à Deux zijn niet allemaal even goed. Zo scoort de film op de Tomatometer voorlopig maar 63 procent. Dat is wel niet zoveel minder dan Joker, want die viel met 69 procent aanvankelijk ook niet unaniem in de smaak bij de recensenten.

Joker: Folie à Deux is vanaf woensdag 2 oktober 2024 te zien in de cinema.

Meer
Lees meer...