‘Joker: Folie à Deux’ krijgt nieuwe trailer met indrukwekkende Joaquin Phoenix

Een nieuwe trailer van Joker: Folie à Deux heeft heel veel aandacht voor hoofdrolspeler Joaquin Phoenix, die ook in de eerste film indruk maakte als Joker. Op de release van deze sequel is het nog twee weken wachten.

Joker was in 2020 een van dé films van het jaar. De film was met een opbrengst van ongeveer 1 miljard euro aan de box office niet alleen commercieel een succes. Joker kreeg daarnaast ook elf Oscarnominaties, waarvan het er twee verzilverde. Joaquin Phoenix won de Oscar voor Beste Acteur en Hildur Guðnadóttir werd bekroond voor de Beste Originele Muziek.

Joker en Harley Quinn

Diezelfde Joaquin Phoenix keert in Joker: Folie à Deux uiteraard terug als Arthur Fleck aka Joker. Deze keer krijgt hij echter het gezelschap van Lady Gaga als Harleen Quinzel aka Harley Quinn. Deze twee hoofdrolspelers zullen elkaar waarschijnlijk leren kennen in Arkham, waar Joker opgesloten zit na de avonturen uit de eerste film en Harley Quinn werkt als psycholoog. Wat we verder van Joker: Folie à Deux nog mogen verwachten is grotendeels onbekend.

Naast deze twee hoofdrollen is er verder ook plaats voor Zazie Beetz die terugkeert als Sophie Dumond, de buurvrouw van Fleck. Catherine Keener speelt de rol van Maryanne Stewart, zijn advocaat. Harry Lawtey is dan weer te zien als Harvey Dent.

Mindere recensies

De eerste recensies van Joker: Folie à Deux zijn voorlopig wel eerder matig. Op de Tomatometer behaalt de film momenteel slechts 63 procent. Toch valt dit niet veel lager uit dan de originele Joker, die aanvankelijk ook niet unaniem werd geprezen en maar een score heeft van 69 procent.

Bekijk hier de nieuwe trailer van Joker: Folie à Deux:

Joker: Folie à Deux is vanaf woensdag 2 oktober 2024 te zien in de cinema.

Meer
Lees meer...