Jong N-VA zet crowdfunding op voor kamerlid Maya Detiège (sp.a) in ludieke actie

Jong N-VA zet crowdfunding op voor kamerlid Maya Detiège (sp.a) in ludieke actie

“Voor ik in de Kamer zat, had ik een aardige functie in de farmaceutische sector. Mijn collega’s van toen rijden nu met een Porsche, ik met een klein BMW’tje”, zei sp.a-kamerlid Maya Detiège vandaag in Knack. Toch geeft ze aan een mooi loon te hebben. Dat zorgt natuurlijk voor hilariteit bij de jongerenafdeling van N-VA.

Sp.a-kamerlid Maya Detiège kloeg in een interview dat al haar ex-collega’s uit de privé met een Porsche rijden en dat zij het “met een klein BMW’tje” moet doen. Die uitspraak schreeuwt gewoon om geparodieerd te worden door politieke tegenstanders. En dat gebeurde enkele uren na de publicatie van het interview al. Zo meldt Jong N-VA in een tweet dat het een crowdfunding actie opstart om Detiège van een Porsche te voorzien. “Van 5.600 euro netto kan dat arm schaap geen Porsche kopen”, klinkt de ludieke boodschap.

Detiège zegt in het interview ook dat een carrière in de politiek gepaard gaat met heel wat onzekerheden: “Niet dat ik ontevreden ben, maar financieel heb ik zeker ingeboet. En nog los van het feit dat dit mijn eigen keuze was, gaat het politieke leven wel gepaard met onzekerheid en risico’s, ook voor je gezin.” Zo vindt Detiège dat een regeling als die van de PVDA, waarbij de verkozenen een groot deel van hun loon afstaan, te ver gaat. “Voor de PVDA’ers mag je alleen nog in een tentje aan zee op vakantie gaan of je bent al verdacht. Kunnen we een beetje redelijk blijven? De witte ridders en heilige maagden beduvelen de boel: wie zich heiliger voordoet dan de paus, beschuldigt de rest impliciet van ketterij. Ze schaden het vertrouwen in onze stiel.”

“Met welke autootjes van papa gaan jullie elk weekend uit?”, reageerde iemand.

Het antwoord van Jong N-VA-voorzitter Tomas Roggeman:

twitter @jong N-VA
Het was weer lachen geblazen op social media. Nu maar afwachten tot die crowdfunding-campagne effectief online komt…

Gesponsorde artikelen