Joost Klein en Käärijä delen samenwerking ‘TRAFIK!’

De Nederlandse zanger Joost Klein en de Finse zanger Käärijä hebben hun samenwerking TRAFIK! op de wereld losgelaten. De afgelopen dagen was het duo het nummer al druk aan het teasen via TikTok en afgelopen weekend brachten ze het ook al een keertje live op het podium van een festival in Finland. Het nummer is nu te beluisteren op Spotify. Op de clip – die er wel degelijk zal komen – zullen we nog even moeten wachten.

In de aanloop naar het Eurovisiesongfestival verscheen de Finse Käärijä regelmatig in de promo van Joost Klein. Veel fans droomden dan ook van een cameo van de nummer 2 van het Eurovisiesongfestival van 2023 tijdens de act van Joost Klein, maar door de diskwalificatie van de Nederlander zullen we nooit weten of dat een verrassing was die Joost nog uit z’n mouw ging schudden in de finale. De twee opvallende zangers kunnen het wel goed met elkaar vinden en dat heeft nu een samenwerking opgeleverd.

TRAFIK!

Joost Klein en Käärijä bundelden hun krachten voor het nummer TRAFIK!. De afgelopen dagen kon je al een fragment van het nummer beluisteren via TikTok. Zowel Joost als Käärijä deelden het nummer al in verschillende van hun video’s, waarin ze ook vaak allebei te zien waren. Als kers op de taart verscheen er gisteren ook al een stukje van de videoclip op TikTok.

Afgelopen weekend bracht het duo het nummer al eens live op het Finse festival Ruisrock. Käärijä speelde daar een thuismatch, maar bracht Joost Klein mee op het podium als special act.

Bekijk hier het live optreden van Käärijä en Joost Klein op Ruisrock:

Release

En nu is het nummer ook officieel uit. Je kan het beluisteren via Spotify, Apple Music en YouTube Music. Het gaat om een track die perfect aansluit bij het eerdere werk van zowel Käärijä als Joost Klein. In het nummer zingen de twee Engels, Fins en Nederlands.

TRAFIK! zal zeker nog een videoclip krijgen, maar over de release daarvan is voorlopig nog niets geweten.

Beluister TRAFIK! hier op Spotify:

Meer
Lees meer...