Joost Klein op 1 in de Ultratop met ‘Europapa’

Europapa van Joost Klein verovert niet alleen Nederland, maar ook Vlaanderen in aanloop naar het Eurovisiesongfestival in Malmö. Het lied staat nu al op nummer 1 in de Ultratop en domineert de Vlaamse Spotify-lijst. Joost zal pas op 9 mei zijn opwachting maken op het Europese podium tijdens de tweede halve finale.

Europapa is ook een van de best bekeken Songfestivalliedjes op YouTube, met meer dan negen miljoen views in slechts tien dagen. Ook in Oostenrijk, Duitsland en Polen scoort Europapa hoge cijfers op streamingdiensten zoals Spotify. Joost staat momenteel op plek 5 bij de bookmakers.

Very Dutch

Het langverwachte nummer Europapa werd onthuld tijdens een speciale uitzending van de show van Arjen Lubach. Joost Klein introduceerde het liedje met de woorden: “Het is very Dutch. Het is deel van onze cultuur. The place I grew up and the place I will die. I love you my friend. 12 points to The Netherlands.” De song bevat hoofdzakelijk Nederlandse tekst, met zelfs een vleugje Duits en verschillende verwijzingen naar andere Europese landen.

Ook onze landgenoot Mustii doet het goed, met meer dan een miljoen views op YouTube. Al lijken de Vlamingen het nummer van Nederland toch meer te smaken dan Before The Party’s Over van Mustii. Hij staat op plek 10 in de Ultratop.

Andere noteringen in de Ultratop

Beyoncé volgt op plaats 2 in de Ultratop met haar nieuwste single, Texas Hold ‘Em. Ze werd bovendien de eerste zwarte vrouw ooit die de nummer 1-positie heeft bereikt in de Hot Country Songs-hitlijst van Billboard en staat nu ook op 1 in de Billboard Hot 100. Ook Stick Season van Noah Kahan doet het al een tijdje goed. De Amerikaanse singer-songwriter stond eind februari nog in Vorst Nationaal.

Pommelien Thijs valt net uit de top 3 met haar gloednieuwe nummer Het beste moet nog komen. Dit schreef ze naar aanleiding van een bewustmakingscampagne in samenwerking met de VRT en de Vlaamse Overheid. In de campagne waarschuwen ze voor de ernstige gevolgen van gsm-gebruik in het verkeer.

Hier de top 10 in de Ultratop:

  1. Europapa – Joost
  2. Texas Hold ‘Em – Beyoncé
  3. Stick Season – Noah Kahan
  4. Het beste moet nog komen – Pommelien Thijs
  5. Beautiful Things – Benson Boone
  6. Prada – Cassö / Raye / D-Block Europe
  7. Houdini – Dua Lipa
  8. Strangers – Kenya Grace
  9. The Door – Teddy Swims
  10. Mustii – Before The Party’s Over
Meer
Lees meer...