Eurovisiesongfestival: Wat mogen we verwachten van het optreden van Mustii?

Deze week leerden we eindelijk het lied kennen waarmee België gaat deelnemen op het komende Eurovisiesongfestival. In het Zweedse Malmö zal Mustii op donderdag 9 mei een plaats proberen afdwingen voor de finale met het lied Before the Party’s Over. Maar welke staging mogen we daarbij verwachten?

België wordt op het komende Eurovisiesongfestival in het Zweedse Malmö vertegenwoordigd door de 33-jarige Brusselaar Thomas Mustin, beter bekend als Mustii. Hij zal daar aantreden met Before the Party’s Over. Mustii omschrijft zijn nummer zelf als “een metafoor tussen een lange avond feesten – met zijn hoogte- en dieptepunten, zijn ups en downs – en het leven”.

Outsider

Sinds de release van Before the Party’s Over is België uitgegroeid tot een van de outsiders voor de overwinning op het 68ste Eurovisiesongfestival. Bij de bookmakers prijkt ons land momenteel op een knappe vijfde plaats. Het mag dus duidelijk zijn dat het Europese publiek fan is van Mustii, maar alles staat of valt natuurlijk met een goede staging op het grote podium in Malmö.

Het is belangrijk om te vermelden dat Mustii de eindbeslissing daarover volledig zelf neemt. De Brusselaar wilde enkel toezeggen voor het Eurovisiesongfestival als hij creatieve vrijheid kreeg.

Twee delen

“Het idee is om het verhaal van het nummer, dat in twee delen is opgebouwd, visueel te vertalen. Het nummer evolueert van een gevoel van teruggetrokkenheid naar een grote schreeuw om het leven die alle deuren opent. Ik wil heel graag dat die overstap ook op het podium plaatsvindt. Ik wil deze bevrijding herscheppen met iets opens, flamboyant en glamoureus”, blikt Mustii vooruit op zijn optreden op het Eurovisiesongfestival.

Het Eurovisiesongfestival gaat dit jaar door op dinsdag 7, donderdag 9 en zaterdag 11 mei 2024 in Malmö in Zweden.

Meer
Lees meer...