Eurovisiesongfestival: Luister hier naar de Belgische inzending ‘Before the Party’s Over’ van Mustii

De Belgische inzending van het Eurovisiesongfestival is deze ochtend officieel bekendgemaakt. Het nummer Before the Party’s Over lekte afgelopen weekend al uit, maar nu is er dus ook een officiële videoclip. Ondertussen lijkt Europa steeds meer onder de indruk van het lied van Mustii.

België wordt op het komende Eurovisiesongfestival in het Zweedse Malmö vertegenwoordigd door de 33-jarige Brusselaar Thomas Mustin, beter bekend als Mustii. Hij zal daar aantreden met Before the Party’s Over, een nummer dat hij zelf maakte in samenwerking met Ben Leclerq en Pierre Dumoulin. Die laatste werkte eerder ook al mee aan City Lights, waarmee Blanche in 2017 vierde werd op het Eurovisiesongfestival.

Before the Party’s Over werkt als lied heel hard toe naar een climax. Het duistere nummer begint relatief rustig met synths, maar eindigt in een krachtig ritmisch refrein met strijkers en koperblazers. Tussendoor hoor je de stemmen van zo’n 1.000 fans van het Eurovisiesongfestival. Mustii lanceerde daarvoor namelijk een oproep, waarop massaal werd gereageerd.

Bookmakers

Al sinds het lied van Mustii afgelopen weekend gelekt is, wordt er in Europa zeer enthousiast gereageerd op Before the Party’s Over. Dat is duidelijk te zien aan de bookmakers. Zo stond ons land vrijdagavond pas op de 22ste plaats terwijl het ondertussen opgeklommen naar een zesde plaats. Daarmee ziet het er goed uit voor de kansen van België om een plaats in de finale te bemachtigen.

Luister hier naar Before the Party’s Over van Mustii:

Het Eurovisiesongfestival gaat dit jaar door op dinsdag 7, donderdag 9 en zaterdag 11 mei 2024 in Malmö in Zweden.

Meer
Lees meer...