Mustii vraagt hulp bij zijn single voor het Eurovisiesongfestival: Dit is hoe je zelf kan meedoen

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent ook dat we officieel in het jaar zitten waarin het Eurovisiesongfestival zal plaatsvinden in het Zweedse Malmö. Voor ons land zal Brusselse zanger Mustii naar het festival trekken. Al is nog niet bekend met welk nummer hij dat zal doen. Daar komt binnenkort verandering in, maar eerst heeft de zanger de hulp van het publiek nodig.

De laatste maanden hebben al heel wat landen bekendgemaakt welke artiesten er in mei naar het Eurovisiesongfestival in Zweden zullen gaan. Zo stuurt Nederland Joost Klein en probeert het Verenigd Koninkrijk het met zanger Olly Alexander, bekend van Years & Years.

Bij ons zal Brusselse singer-songwriter Mustii Europa proberen overtuigen van zijn talent. Hij werd in augustus al als een van de eerste acts aangekondigd. Op een lied is het nog even wachten, maar toch kan iedereen er deel van uitmaken.

Mustii

Voor velen klonk de naam Mustii bij de bekendmaking niet meteen bekend. Hij is een Brusselse zanger en acteur die al in verschillende series en films te zien was. Daarnaast blijft muziek natuurlijk zijn grote passie. Ondertussen bracht Mustii namelijk al twee albums uit en werkt hij dit moment aan zijn derde. Ook grote optredens zijn hem niet meer vreemd, want de zanger stond al op festivals als Les Ardentes en stond drie keer voor een volle Ancienne Belgique.

Mustii is dus allesbehalve aan zijn proefstuk toe wanneer hij dit jaar op het podium van het Eurovisiesongfestival zal schitteren. Alleen is de vraag nu: met welk lied zal hij dat doen?

Hulp van fans

Er wordt al een tijdje gespeculeerd over hoe het lied van Mustii voor het Eurovisiesongfestival zal klinken. Toch zullen we nog een maandje moeten wachten, want de song zal in februari 2024 worden bekendgemaakt. In de tussentijd kunnen fans van de zanger en het festival wel zelf hun steentje bijdragen. Vandaag maakten RTBF en VRT namelijk bekend dat heel België kan meewerken aan de single van Mustii.

Daarbij lanceert de zanger een nieuw initiatief om een geweldige final touch te geven aan het lied dat ons land komend jaar zal verdedigen in Zweden. Een slotkoor samengesteld uit stemmen van alle fans zal binnenkort weerklinken op het grootste podium van Europa en daar kan jij dus ook deel van uitmaken.

Via de website van de RTBF kan je je eigen audiofile opnemen en doorsturen. Daarbij krijg je alvast een deeltje van het refrein te horen en zien. “I got a soul on fire. I’m gonna make moves tonight. I got a soul on fire. I’m gonna raise roofs tonight“, klinkt het alvast.

Je eigen stem opnemen en het refrein meezingen kan via deze link

Meer
Lees meer...