Belgische inzending voor Eurovisiesongfestival gelekt … en bookmakers reageren positief

De Belgische inzending voor het komende Eurovisiesongfestival heet Before the Party’s Over. Dat weten we omdat Tipik, een radiozender van de Franstalige openbare omroep RTBF, het lied van Mustii per toeval zondagavond al speelde. Daarmee lekt de zender zijn eigen inzending, want officieel wordt het nummer pas dinsdag 20 februari aangekondigd.

De RTBF is het mikpunt van spot geworden bij de fans van het Eurovisiesongfestival. De Franstalige zender, die dit jaar verantwoordelijk is voor de Belgische inzending, heeft namelijk zelf vroegtijdig het nummer van Mustii gelost. Zondagavond was op Tipik namelijk al het lied Before the Party’s Over te horen.

Dat is dus zo’n 36 uur vroeger dan de officiële releasedatum. Dinsdagochtend zal het nummer van de Belgische deelnemer Mustii namelijk pas echt bekendgemaakt worden. Volgens de website Songfestival.be is de entourage van Mustii misnoegd over het vroegtijdig lekken van zijn lied, al is er geen officiële reactie.

Bookmakers

Kort nadat Mustii te horen was op Tipik begon het lied meteen te circuleren op sociale media. Zo konden fans van het Eurovisiesongfestival over heel Europa het nummer al horen. En blijkbaar valt het daar in de smaak. Bij de bookmakers steeg België meteen fors bij de bookmakers. Zo stond ons land vrijdagavond pas op de 22ste plaats terwijl het ondertussen de top tien is binnengekomen. Daarmee ziet het er goed uit voor de kansen van België om een plaats in de finale te bemachtigen.

Het Eurovisiesongfestival gaat dit jaar door op dinsdag 7, donderdag 9 en zaterdag 11 mei 2024 in Malmö in Zweden.

Meer
Lees meer...