Joost Klein weigert aanbod om opnieuw deel te nemen aan het Eurovisiesongfestival

Nederland heeft eindelijk zijn deelname aan het Eurovisiesongfestival in 2025 bevestigd. Dat zal het wel doen zonder Joost Klein. Die kreeg de kans om opnieuw deel te nemen, na zijn uitsluiting van vorig jaar, maar heeft dat – na lang beraad – geweigerd.

Ondanks geruchten eerder deze week zal Joost Klein in 2025 niet opnieuw deelnemen aan het Eurovisiesongfestival. De Nederlandse zanger werd vorig jaar uitgesloten na “een agressief gebaar” naar een fotografe. Die zaak werd later geklasseerd zonder gevolgen.

Omdat Nederland niet tevreden was met hoe dat hele incident is afgehandeld, twijfelde het land lang over een nieuwe deelname. Nu heeft AVROTROS laten weten dat ze er wel degelijk zullen bijzijn in Basel. Het verkreeg daarvoor enkele concrete veranderingen zoals het terugdringen van filmen backstage, het aanstellen van safety manager en een safe space voor de artiesten.

Inschrijvingen open

Aanvankelijk was het plan om Joost Klein een nieuwe kans te geven, maar die heeft nu zelf laten weten niet te zullen gaan. “Mijn team en ik waren er volledig klaar voor, maar het voelt gewoon niet goed. Ik ben heel dankbaar voor alle liefde van over heel de wereld, maar ik ben nog heel hard getroffen door alle gebeurtenissen van dit jaar. Ik moet mijzelf meer tijd geven om te genezen”, deelde Joost Klein.

“Het was mijn droom om deel te nemen aan het Eurovisiesongfestival en dat hebben we gedaan. Maandenlang had ik het idee dat ik moest terugkeren om het werk af te maken. Maar in werkelijkheid hebben we een veel groter doel bereikt. Europapa heeft heel wat mensen verenigd. Dit verhaal gaat niet enkel over mij, het gaat over ons. Ik ben heel dankbaar”, gaat hij verder.

Omdat Joost Klein niet zal deelnemen, heeft AVROTROS de inschrijvingen geopend voor geïnteresseerde artiesten. Zij hebben tot vrijdag 22 november de tijd om zich aan te melden.

Meer
Lees meer...