Jouw septische putprobleem snel verholpen

Geschreven met input van putprobleemkwijt.be

Wanneer je kampt met een putprobleem is dat buitengewoon vervelend. Het kan er namelijk voor zorgen dat je diverse sanitaire voorzieningen in huis niet meer kunt gebruiken. Daarnaast kan een putprobleem ook zorgen voor stankoverlast. Gezien de overlast die een putprobleem met zich meebrengt, is het raadzaam om adequaat op te treden. Laat de overlast van jouw putprobleem je leven niet beïnvloeden. Maar laat een rioolspecialist het probleem snel en vakkundig verhelpen. 

Waarom niet zelf de put ledigen?

Loopt het water in het toilet en in de badkamer niet meer goed weg? Dan is de kans aanwezig dat je kampt met een putprobleem. Het kan in dit geval wellicht verleidelijk zijn om zelf een oplossing te zoeken voor het probleem. Echter, het ledigen van een septische put betreft een stukje vakmanschap. In de put bevinden zich namelijk allerlei giftige dampen. Om deze put op een veilige manier te kunnen ledigen moet je beschikken over de juiste kennis. Weet je niet wat je doet en beschik je niet over professioneel materieel? Dan kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Laat het ledigen van de put daarom aan een expert van Putprobleemkwijt over. Zo voorkom je onnodig onveilige situaties. 

Verstopping versus putprobleem 

Als het water ergens niet goed wegloopt, hoeft er niet direct sprake te zijn van een putprobleem. Loopt het water in de gootsteen in de keuken bijvoorbeeld niet meer goed weg? Dan kan er ook sprake zijn van een lokale verstopping van de afvoer in de keuken. Dit geldt ook als het water in de douche niet meer goed wegloopt. Ook in dit geval kan er sprake zijn van een lokale verstopping. Loopt het water bij alle sanitaire voorzieningen in huis plotseling niet meer goed weg? Dan is het wel aannemelijk dat je kampt met een putprobleem. Twijfel je of het om een lokale verstopping of een putprobleem gaat? Laat een rioolspecialist dan de situatie beoordelen. 

Verklein de kans op putproblemen 

Het volledig voorkomen van putproblemen is onmogelijk. Het betreft immers een biologisch afbraakproces dat simpelweg weleens verstoord kan raken. Maar je kunt de kans op putproblemen wel zelf verkleinen. Je doet dit door te voorkomen dat je onnodig de natuurlijke balans in de put verstoort. In de put is van nature sprake van een balans tussen alle bacteriën en enzymen. Wanneer er chemische middelen in de put terechtkomen, raakt deze balans verstoord. Zorg er daarom voor dat er geen chemische schoonmaakmiddelen in de put terechtkomen. Ook vet en olie verstoren de bacteriële balans in de put. Voorkom dus dat deze verstorende stoffen in de put komen en verklein zo de kans op putproblemen. 

Meer
Lees meer...