Jurk Amy Winehouse op veiling verkocht voor 243.200 dollar

De jurk die zangeres Amy Winehouse op haar laatste officiële optreden droeg, is zondag voor 243.200 dollar verkocht door het veilinghuis Julien’s Auctions.

Winehouse droeg de jurk tijdens een optreden in Belgrado (Servië) in juni 2011. Het was een rampzalig concert waarbij ze onder invloed was en op boegeroep van haar fans onthaald werd. Zowat een maand later stierf ze op amper 27-jarige leeftijd aan een alcoholvergiftiging in haar Londens appartement.

Afgelopen weekend vond in Beverly Hills (Californië) een veiling van honderden van haar kledingstukken en voorwerpen plaats, met de medewerking van haar ouders. Een deel van de opbrengst gaat naar de Amy Winehouse Foundation, een stichting die alcohol- en drugsmisbruik bij jongeren wil tegengaan.

De belangstelling bleek het grootst voor de strakke jurk van dat allerlaatste concert. Terwijl het veilinghuis op 15.000 tot 20.000 dollar gerekend had, ging het artikel uiteindelijk voor 243.200 dollar onder de hamer. Tal van andere memorabilia gingen voor tienduizenden dollars van de hand. Het op een na hoogste bedrag, 204.800 dollar, was voor een hartvormige lederen handtas van het merk Moschino.

Isopix

(lb)

Meer
Lees meer...