K-popgroep BTS zal presenteren op de Grammy Awards

K-popgroep BTS zal presenteren op de Grammy Awards

BTS, de populairste K-popgroep, wint wereldwijd aan populariteit en vooral in de Verenigde Staten kunnen ze mee met de lokale sterren. Dat wordt nog maar eens bewezen nu de boysband een award mag uitreiken op de prestigieuze Grammy Awards. 

K-pop gaat al jarenlang mee, maar het wordt de laatste tijd steeds meer serieus genomen. Grote Westerse muzikanten als Nicki Minaj, Dua Lipa en Steve Aoki werkten al samen met K-popsterren en nu krijgt de zevenkoppige K-popgroep BTS de eer om een Grammy Award uit te reiken.

BTS

Als er één naam is uit de K-popwereld die je moet kennen, dan is het BTS. De zogenaamde Bangtan Boys gaan al zes jaar mee en hoewel het PSY was die met z’n Gangnam Style K-pop op de wereldkaart zette, is het nu toch vooral BTS dat wereldwijd gezien wordt als het uithangbord van het genre.

BTS bestaat uit Jin, Suga, RM, J-Hope, Jimin, V en Jungkook. Zeven Koreaanse jongemannen tussen de 21 en 26 jaar oud. De groep werd na enkele jaren training gelanceerd in 2013, als onderdeel van het agentschap Big Hit Entertainment. (Meer over de wereld van K-pop, vind je hier.) Hoewel hun muziek, die veel hiphop- en R&B-invloeden heeft, aanvankelijk niet echt kon overtuigen, groeiden ze in de loop der jaren uit tot dé naam uit het genre en de K-popgroep met de grootste internationale fanbase. Vorig jaar wisten ze zo verschillende records te verbreken en kwam hun album zelfs binnen in de Belgische hitlijsten.

Grammy’s

En nu mogen de jongens van BTS dus ook de Grammy’s op hun palmares schrijven. De K-popgroep was al genomineerd voor een Grammy Award. Het gaat hier om de award voor Beste Artwork van een album. Een award waarvoor Doohee Lee van HoskyFox, de art director van het album, genomineerd is en dus niet écht de K-popgroep. Wel is het de eerste Grammy-nominatie ooit voor een K-popgroep.

Daarnaast zal BTS ook op het podium verschijnen van de Grammy Awards om een award uit te reiken. Ook dit is een primeur voor het genre en een droom die in vervulling gaat voor de leden van BTS. In een interview in The Tonight Show van Jimmy Fallon lieten ze vorig jaar namelijk nog weten dat het hun grote droom was om de Grammy’s bij te wonen. Door er te presenteren gaan ze dus nog een stapje verder.

Ariana, Miley en Nicki

Door te presenteren op de Grammy Awards zal BTS dus het podium delen met de grootsten der aarde. De host van de Grammy Awards is zangeres Alicia Keys. Ariana Grande, Miley Cyrus, Lady Gaga en Nicki Minaj zullen optreden op de Grammy Awards.

Hoewel BTS dus niet zal optreden en enkel een award zal presenteren, zijn de fans laaiend enthousiast. De enorme fanbase van BTS, die zichzelf ‘Army’ noemt, lanceerde de hashtag #BTSxGRAMMYs die al de volledige dag trending is. Dat mag ook niet verbazen aangezien BTS al het officiële wereldrecord van artiest waarover het meeste getweet werd op z’n naam heeft staan.

De Grammy Awards worden uitgereikt op zondag 10 februari.

Gesponsorde artikelen