K-popgroep TO1 houdt er eind dit jaar mee op

Alle acht leden van de K-popgroep TO1 verlaten op het einde van dit jaar hun agentschap WAKEONE. De groep maakte z’n debuut in 2020 onder de naam TOO, die in 2021 vervangen werd door TO1. Ook werden er verschillende leden vervangen. Het vertrek van alle leden zal ook meteen het einde van de K-popgroep betekenen.

De K-popgroep TO1 zal vanaf 2024 niet meer actief zijn onder het agentschap WAKEONE. Het agentschap, waaronder ook de groepen Kep1er en ZEROBASEONE zitten, heeft in een statement laten weten dat de acht leden van TO1 besloten hebben om hun exclusieve contract te beëindigen.

TO1

TO1 maakte z’n debuut in 2020 maar toch is er al heel wat gebeurd met de groep. In 2020 werd de groep gevormd met de show To Be World Klass, die te zien was op de Zuid-Koreaanse zender Mnet. De tien winnaars werden Chan, Chihoon, Donggeon, Jaeyun, Jerome, Jisu, J.You, Kyungho, Minsu en Woonggi. Zij maakten hun debuut als TOO op 1 april 2020 met het nummer Magnolia.

Op 28 maart 2021 werd de naam van de groep aangepast van TOO naar TO1. In december van datzelfde jaar lastte Woonggi een pauze in, waarna de groep verder optrad met negen leden. Maar ook 2022 was turbulent. Op 30 april liet WAKEONE weten dat Chihoon de groep verliet en op 17 juni volgde het nieuws dat ook Minsu, Jerome en Woonggi (die op dat moment al een half jaar niet meer actief was) uit de groep stapten. Op datzelfde moment werden Daigo, Renta en Yeojeong toegevoegd als nieuwe leden, waardoor de groep opnieuw uit negen leden bestond. Op 22 september 2023 volgde dan het nieuws dat Renta de groep verlaat. Daardoor zijn er op dit moment nog acht leden actief bij TO1: Chan, Donggeon, Jaeyun, Jisu, J.You, Kyungho, Daigo en Yeojeong.

Einde contract

Met een officieel statement laat WAKEONE nu weten dat ook de andere leden van TO1 het agentschap zullen verlaten. “Na een lange en uitgebreide discussie zijn ons agentschap en de leden van TO1 overeengekomen om het exclusieve contract op 31 december 2023 te beëindigen”.

In het statement wordt ook duidelijk gemaakt dat de groep niet zal verdergaan onder een ander agentschap. Zo schrijft WAKEONE dat ze “de leden zullen blijven steunen op hun nieuwe pad buiten TO1”. De leden zullen dus elk hun eigen weg uitgaan.

Meer
Lees meer...