Internationale K-popwedstrijd ‘Dream Academy’ stelt kandidaten voor

Vanaf vrijdag 1 september 2023 kan je op YouTube kijken naar de gloednieuwe talentenjacht Dream Academy. In deze wedstrijd strijden 20 meisjes voor een plekje in de nieuwste internationale K-popgroep. De zoektocht wordt geleid door HYBE, het label van onder andere BTS, LE SSERAFIM en NewJeans, in samenwerking met de Amerikaanse platenfirma Geffen Records. In een persconferentie werden vandaag de 20 deelneemsters voorgesteld.

Tegenwoordig worden er heel wat K-popgroepen gevormd door talentenjachten. Zo waren er in het verleden al I.O.I, IZ*ONE, Wanna One en X1, en zijn op dit moment onder andere ENHYPEN, Kep1er en ZEROBASEONE actief. Bij die talentenjachten ging het telkens om Koreaanse (of Japanse) programma’s, maar daar komt met Dream Academy verandering in. Dream Academy gaat namelijk op zoek naar een internationale girlgroup, waarbij het dus zal gaan om een Engelstalig programma.

The Debut: Dream Academy

In The Debut: Dream Academy zullen 20 deelneemsters het tegen elkaar opnemen. Zij werden gekozen uit meer dan 120.000 inzendingen van over de hele wereld na een oproep van HYBE en Geffen Records in november 2021.

The Debut: Dream Academy is vanaf vrijdag 1 september 2023 om 17 uur Belgische tijd te bekijken via YouTube. Het zal gaan om 12 afleveringen, waarvan de laatste op vrijdag 17 november 2023 een grootschalige livefinale wordt, waarin we te weten zullen komen wie de leden van de internationale girlgroup worden. Fans zullen doorheen de weken kunnen stemmen voor hun favoriete deelnemers via TikTok en het fanplatform Weverse.

In 2024 volgt er nog een documentaire op Netflix waarin we meer te zien zullen krijgen over het selectieproces en de training die de deelnemers doorlopen.

Van Argentinië tot Zweden

Het gaat om een internationale wedstrijd en dat hebben ze deze keer serieus genomen. Zo zijn de twintig deelnemers afkomstig uit 12 verschillende landen. Het gaat daarbij om zes deelneemsters uit de Verenigde Staten, drie uit Japan en twee uit Korea. De andere meisjes komen uit Argentinië, Brazilië, de Filippijnen, Thailand, Australië, Slowakije, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland. In totaal zijn er zo dus deelneemsters uit vijf verschillende continenten.

De meisjes zijn allemaal tussen de 14 en de 21 jaar oud en haalden het dus van 120.000 andere geïnteresseerden. In een eerste teaser zetten de deelneemsters hun zang- of danstalent al in de kijker.

De deelneemsters zijn:

 1. Adela, 19, Slowakije
 2. Brooklyn, 17, Verenigde Staten
 3. Celeste, 19, Argentinië
 4. Daniela, 19, Verenigde Staten
 5. Emily, 17, Verenigde Staten
 6. Ezrela, 20, Australië
 7. Hinari, 14, Japan
 8. iliya, 21, Wit-Rusland
 9. Karlee, 19, Verenigde Staten
 10. Lara, 17, Verenigde Staten
 11. Lexie, 19, Zweden
 12. Manon, 21, Zwitserland
 13. Marquise, 17, Thailand
 14. Megan, 17, Verenigde Staten
 15. Mei, 17, Japan
 16. Na-young, 21, Zuid-Korea
 17. Samara, 17, Brazilië
 18. Sophia, 20, Filippijnen
 19. Ua, 15, Japan
 20. Yoon-chae, 15, Zuid-Korea

Bekijk hier het voorstellingsfilmpje van de deelneemsters van The Debut: Dream Academy:

Meer
Lees meer...