BTS komt met autobiografie over hun tienjarige carrière

Op 9 juli verschijnt het boek Beyond The Story: 10-Year Record of BTS. Het zal gaan om een autobiografie van de zeven leden. Bij het schrijven werd het zevental bijgestaan door de Zuid-Koreaanse journalist Kang Myeong-seok, die eerder al verantwoordelijk was voor de interviews van BTS voor Weverse Magazine. De Engelse vertaling was in handen van Anton Hur, met samenwerking van Clare Richards en Slin Jung.

Wie iets kent van het verhaal van BTS weet dat het een verhaal is dat leest als een boek. En dat zal je binnenkort ook letterlijk kunnen doen, want er komt een officiële autobiografie van de zeven leden van BTS.

BTS

BTS maakte zijn debuut op 13 juni 2013 onder het label Big Hit Entertainment. Het ging toen om een enorm kleine speler in de Zuid-Koreaanse entertainmentindustrie, wat onder andere te merken was aan de huisvesting van de zeven leden die één kamer deelden in een klein appartement en de opnamestudio die eigenlijk gewoon een garage was. Maar de passie en het doorzettingsvermogen van de zeven leden, samen met het vertrouwen van hun CEO Bang Si-huyk zorgde ervoor dat de groep in de afgelopen 10 jaar wist uit te groeien tot de grootste boyband van het moment en misschien stiekem zelfs al aller tijden.

Op dit moment liggen de groepsactiviteiten van BTS eventjes stil. De zeven leden moeten hun militaire dienstplicht volbrengen, waardoor ze zich tegenwoordig focussen op solowerk. Zo kregen we de afgelopen maanden met ‘Jack in the Box’ van j-hope‘Indigo’ van RM‘FACE’ van Jimin en ‘D-DAY’ van Agust D (SUGA) al vier volledige soloalbums. Jin, die in december als eerste naar het leger trok, dropte voor zijn vertrek nog de single The Astronaut. Vorige maand begon ook j-hope aan z’n legerdienst, nadat hij nog het nummer on the street (feat. J. Cole) loste.

Beyond The Story: 10-Year Record of BTS

Hoewel BTS dus twee leden mist, komt er volgende maand wel een bijzondere dag aan. Op 13 juni 2023 zal het precies 10 jaar geleden zijn dat BTS zijn debuut maakte. En dat zal gevierd worden met een autobiografie. Enkele dagen geleden verscheen een mysterieus nieuw boek in verschillende webshops. Het boek met werktitel 4C Untitled Flatiron Nonfiction Summer 2023 had geen titel of auteur, dit zou op 13 juni bekendgemaakt worden.

Maar er ontstond al snel commotie rond het boek. Zo linkten fans van BTS de data 13 juni en 9 juli al snel aan BTS. BTS maakte namelijk z’n debuut op 13 juni 2013 en op 9 juli 2013 werd de naam voor de fans van BTS, ARMY bekendgemaakt. Maar ook fans van Taylor Swift analyseerden het boek en dachten dat het zou gaan om een autobiografie van hun favoriete zangeres. 13 is namelijk het favoriete cijfer van Taylor Swift en 9 juli werd aangeduid in de aankondiging van ‘Speak Now’ (Taylor’s Version).

Daarom moest de uitgeverij van het boek nu al met duidelijkheid komen. En daarbij bevestigde het dus dat het ging om een boek over en door BTS. Beyond The Story: 10-Year Record of BTS zal 544 pagina’s tellen, waarin de leden zelf het verhaal doen over de afgelopen 10 jaar. Ze kregen de hulp van de Zuid-Koreaanse journalist Kang Myeong-seok, die eerder al verantwoordelijk was voor de interviews van BTS voor Weverse Magazine. De Engelse vertaling gebeurde door Anton Hur, met samenwerking van Clare Richards en Slin Jung. De eerste druk zal bestaan uit een miljoen exemplaren.

Beyond The Story: 10-Year Record of BTS verschijnt op 9 juli 2023. Je kan het boek nu al bestellen via bol.com en Amazon.com.be.

Meer
Lees meer...