J-hope (BTS) lost samenwerking met J. Cole ‘on the street’

J-hope van BTS heeft zijn nieuwe solonummer on the street gelost. De digitale single is een samenwerking met J. Cole, een artiest waar j-hope enorm naar opkijkt. On the street is een afscheidsnummer voor j-hope aan zijn militaire dienstplicht begint, maar het draagt ook een positieve boodschap met zich mee.

J-hope heeft vandaag zijn nieuwe digitale single on the street gelost als cadeautje voor zijn fans voor hij binnenkort zijn legerdienst zal volbrengen. On the street is een lo-fi hiphopnummer waarin j-hope ook zijn roots in street dance kan tentoonstellen. J-hope maakte voor hij een lid van BTS werd deel uit van de streetdancecrew Neuron uit zijn thuisstad Gwangju. In de singles van zijn soloalbum ‘Jack in the Box’, MORE en ARSON, zat weinig dans verwerkt, maar nu krijgen we het danstalent van j-hope dus wel weer te zien in de videoclip van on the street.

On the street (with J. Cole)

Een dag voor de release van on the street kwamen we te weten dat het nummer een samenwerking is met J. Cole. J-hope ontmoette J. Cole op Lollapalooza in Chicago afgelopen zomer. Daarbij liet j-hope weten dat hij enorm opkijkt naar de rapper en hem ziet als een van z’n muzes. BTS herwerkte het nummer Born Sinner van J. Cole al in 2013 tot Born Singer en in 2014 verwees j-hope in zijn rap in Hip Hop Phile naar J. Cole en diens nummers.

De ontmoeting met J. Cole op Lollapalooza liet een diepe indruk na op j-hope waarbij hij droomde van een samenwerking. “Als je de documentaire j-hope IN THE BOX gezien hebt, dan weet je dat ik het geprobeerd heb om vanuit m’n hart te spreken, ook al is mijn Engels niet perfect. Na de ontmoeting kon ik niet stoppen met denken hoe geweldig het zou zijn om samen muziek te kunnen maken”, vertelt de rapper van BTS in een exclusief interview met Variety. “Daarom besloot ik om contact met hem op te nemen. Ik had al een plan in gedachten om rond deze tijd muziek uit te brengen dus ik begon eraan te werken begin november. Het kostte me veel tijd om dit nummer af te werken, maar het betekent heel veel voor mij”.

“Eerlijk, het voelt nog steeds onwerkelijk dat J. Cole op mijn nummer te horen is. Het is zo’n eer. Het was een werk van lange adem en het was niet altijd even makkelijk. Wanneer je luistert naar het vers van J. Cole, dan merk je dat hij er z’n volledige ziel in gestoken heeft om het verhaal van z’n leven en z’n oprechte gevoelens te delen. We hebben er lang aan gewerkt, maar wanneer ik zijn vers uiteindelijk hoorde, was ik diep ontroerd.”

De straat als metafoor

On the street verwijst in de eerste plaats naar Hope on the street, de naam die j-hope in het verleden gaf aan zijn dansvideo’s. Maar het heeft ook een diepere betekenis. Zo ziet j-hope de straat als een metafoor voor het leven. “Voor mij is de straat een plaats waar je het echte leven van mensen kan tegenkomen. De onschuld van een kind, iemand voor het eerst ontmoeten en verliefd worden, iemand die gehaast is om op een belangrijke plaats te geraken, een ruzie, een breuk, enzovoort. Voor mij is de straat een metafoor voor het leven. Ik heb m’n best gedaan om dit allemaal te vatten in het nummer en ik wilde hoop en moed geven aan mensen tijdens hun pad door het leven. Ik hoop dat dit nummer mensen kan vergezellen bij een nieuwe start of een lange reis, als een vriend.”

Zelf staat j-hope uiteraard aan het begin van zo’n nieuwe start. Vorige week kwamen we namelijk te weten dat hij zich actief voorbereidt op de start van zijn militaire dienstplicht, die nog steeds verplicht is in Zuid-Korea. “Voor mij opent on the street de deur naar mijn volgende hoofdstuk. Ik wilde nieuwe muziek delen als een geschenk voor m’n fans. In het nummer zitten de lyrics ‘To repay you even from afar, just like a butterfly‘. Daarmee wil ik zeggen dat ik, net zoals een vlinder, met één beweging van mijn vleugels hoop om zo veel mogelijk mensen te bereiken om hen kracht en troost te geven.”

Bekijk de videoclip van on the street (with J. Cole) hier:

Meer
Lees meer...