J-hope is volgende lid van BTS dat legerdienst aankondigt

J-hope zal binnenkort zijn legerdienst aanvatten. In een statement liet BigHit Music weten dat de rapper het proces heeft ingezet om aan z’n legerdienst te beginnen. Het is voorlopig nog niet geweten wanneer hij exact zal vertrekken, maar het zal vermoedelijk in de komende maanden zijn.

In december begon Jin als eerste lid van BTS aan zijn verplichte militaire dienstplicht. BigHit Music, het agentschap van BTS, liet eerder al weten dat alle leden van BTS in de komende jaren hun legerdienst zouden aanvatten. Als alles dan goed gaat, zou BTS in 2025 een grote comeback als groep kunnen maken. Maar dat betekent dus dat de jongere leden van de groep vroeger aan hun dienstplicht moeten beginnen dan de leeftijdslimiet en dat lijkt nu ook het geval te gaan zijn.

J-hope

J-hope vierde op 18 februari 2023 zijn 29ste verjaardag. Daardoor heeft hij eigenlijk nog tot eind volgend jaar om aan zijn legerdienst te beginnen. In Zuid-Korea moet elke gezonde man die legerdienst voor het einde van het jaar waarin hij 28 wordt aanvatten. Maar de leden van BTS kregen een uitzondering van twee jaar. Daardoor kunnen ze hun legerdienst dus uitstellen tot het einde van het jaar waarin ze 30 jaar worden. Dat is waarom Jin in december vorig jaar, iets meer dan een week na zijn 30ste verjaardag, begon met zijn legerdienst.

En nu heeft ook het tweede lid van BTS aangekondigd dat hij binnenkort z’n legerdienst zal aanvatten. Daarbij gaat het opvallend niet om het op één na oudste lid, maar wel om j-hope, die de derde oudste is bij BTS. In een statement laat BigHit Music weten dat j-hope het proces heeft gestart om het uitstel van zijn legerdienst stop te zetten. Deze woorden gebruikte BigHit Music ook in het statement over Jin in oktober 2022, ongeveer twee maanden voor hij daadwerkelijk aan zijn dienstplicht begon.

In een livestream kort na de aankondiging gaf j-hope wat meer uitleg. “Ik dacht dat het juist zou zijn om op dit moment mijn gezicht te tonen en het zelf aan jullie te vertellen.” In de stream, die uiteindelijk iets meer dan 18 minuten duurde, liet de rapper weten dat hij nog niet meteen weg zal zijn. Hij vertelde z’n fans ook dat hij al heel wat gefilmd had dat de komende tijd gedropt zou worden. Het eerste resultaat daarvan, de digitale single Hope on the Street, verschijnt zo al op vrijdag 3 maart. Maar waarschijnlijk kunnen we nog heel wat verwachten van j-hope.

Terug in 2025

SUGA, die op 9 maart 2023 30 zal worden, moet sowieso nog voor het einde van dit jaar vertrekken, maar hij kondigde onlangs een tour aan die al zeker tot juli 2023 zal duren. Maar waarschijnlijk zullen ook de andere leden van BTS voor het einde van het jaar hun dienstplicht aanvatten, zodat ze in het voorjaar van 2025 als volledige groep van zeven terug zijn.

Meer
Lees meer...