Waarom legerdienst Jin totaal niet het einde van BTS betekent

Jin, het oudste lid van BTS, heeft zich dinsdag aangemeld bij het Zuid-Koreaanse leger. Net zoals elke andere gezonde Zuid-Koreaanse man moet hij een verplichte legerdienst van anderhalf jaar volbrengen. Omdat Jin de oudste is van BTS is hij de eerste die moest vertrekken. De zes andere leden vergezelden Jin naar de militaire basis om afscheid te nemen. 

Het was dinsdag een moeilijke dag voor fans van BTS. Jin, die voluit Kim Seok-jin heet, moest namelijk vertrekken naar het leger. Het oudste lid van BTS vierde eerder deze maand zijn 30ste verjaardag en bereikte zo de maximumleeftijd om aan de dienst te beginnen.

18 maanden

Jin zal nu voor 18 maanden dienst doen bij het Zuid-Koreaanse leger. Dat betekent dat we hem tot 12 juni 2024 niet meer op een podium zullen zien staan. De zanger beloofde wel al dat hij snel na zijn legerdienst zijn eerste soloalbum op de wereld zal loslaten. Hij loste in oktober al de single The Astronaut, maar dat was nog maar een voorsmaakje van wat hij in petto heeft. Recent zei Jin ook dat hij van plan is om zijn contract bij Big Hit Music te verlengen. Zijn huidig contract loopt van 2020 tot 2027, dus het mag duidelijk zijn dat Jin nog lang niet aan stoppen denkt.

De komende maanden zullen ook de andere leden van BTS aan hun legerdienst beginnen. De eerstvolgende zal daarbij waarschijnlijk SUGA zijn. Hij viert op 9 maart 2023 zijn 30ste verjaardag. Maar SUGA beloofde wel dat hij nog voor hij naar het leger zou trekken een album zou droppen. Ook voor hem zou het gaan om zijn eerste echte soloalbum, al bracht SUGA in het verleden wel al twee soloalbums uit onder zijn alter ego Agust D.

Niet het einde van BTS

De legerdienst van BTS betekent allesbehalve het einde van de groep. Zo liet Jin nog voor hij vertrok weten dat hij na z’n legerdienst zijn eerste soloalbum zal lossen. De overige leden zijn volop bezig met hun solowerk. Zo losten j-hope en RM al hun soloalbums, die zowel bij fans als bij critici enorm gemaakt werden. In de komende maanden zullen ook SUGA, Jimin, V en Jung Kook hun soloalbums uitbrengen. Daarna zullen ook zij aan hun legerdienst beginnen.

BTS zal dus voor de komende twee jaar geen nieuwe muziek als groep uitbrengen, maar met vier albums in het vooruitzicht hebben fans genoeg om handen. Daarnaast heeft Disney+ ook al een docureeks over BTS aangekondigd, net als een specifieke documentaire over j-hope. RM is op dit moment te zien in het programma The Mysterious Dictionary Of Useless Human Knowledge en V zal binnenkort verschijnen in het kookprogramma It’s Seo-jin.

Wat na de legerdienst?

De jongere leden van BTS zullen dus naar het leger gaan voor ze hun maximumleeftijd bereikt hebben. Op die manier zou de volledige groep in het voorjaar van 2025 klaar zijn met hun legerdienst. BTS sprak al meermaals over hoe ze uitkijken naar het moment dat ze opnieuw samen muziek zullen kunnen maken en kunnen optreden voor hun fans, de ARMY. 

BTS is ook niet de eerste K-popgroep die naar het leger moet. Verschillende groepen deden het hen voor en zijn tot op heden nog steeds actief in de muziekindustrie. Bekende voorbeelden zijn zo BIGBANG, Super Junior en The Rose. De leden van deze groepen zijn klaar met hun legerdienst, maar zijn na hun terugkeer nog steeds actief. Andere groepen zoals SHINee, EXO, Pentagon en MONSTA X hebben een of meerdere leden die in het leger zitten, maar doen ook gewoon nog steeds verder. De verplichte legerdienst betekent dus niet automatisch het einde van BTS en het verleden toont ook dat het dat zelden is in K-pop.

Stem hier op jouw favoriete K-popnummers van 2022!

Meer
Lees meer...