SUGA / Agust D (BTS) kondigt solotour aan

Nu de leden van BTS in de komen de maanden hun verplichte legerdienst zullen aanvatten, ligt de focus bij de groep tegenwoordig op hun solowerk. We kregen zo al soloalbums van j-hope en RM en de single The Astronaut van Jin. En nu is het de beurt aan SUGA aka Agust D. Hij zal op solotournee gaan in de Verenigde Staten en Azië.

Nog geen twee weken nadat fans van BTS in de cinema konden gaan kijken naar BTS: Yet To Come in Cinemas is het al tijd voor de volgende concertaankondiging van BTS. Het gaat om een solotournee van rapper SUGA.

‘SUGA / Agust D Tour’

De tour heet ‘SUGA / Agust D Tour’, wat dus betekent dat SUGA zijn werk als SUGA en als Agust D zal combineren. Binnen BTS gebruikt de rapper, die eigenlijk Min Yoon-gi heet, de artiestennaam SUGA. Maar zijn twee solomixtapes, ‘Agust D’ en ‘D2’ bracht hij uit onder de naam Agust D. In de tour zal hij dus zijn nummers onder beide artiestennamen brengen.

SUGA is al lang aan het werken aan zijn volgende album, dus waarschijnlijk zal dat verschijnen voor de tour van start gaat. Voorlopig start de tour in de UBS Arena in Belmont Park, New York op 26 en 27 april 2023. Daarna trekt SUGA naar Newark (29 april), Rosemont (3, 5 en 6 mei), Los Angeles (10, 11 en 14 mei) en Oakland (16 en 17 mei). Vervolgens gaat de tour verder in Jakarta in Indonesië (26, 27 en 28 mei), Bangkok in Thailand (10 en 11 juni), Singapore (17 en 18 juni), Seoul in Zuid-Korea (24 en 25 juni) en Japan. Voor Japan zijn er nog geen exacte data en locaties bekend. Het is ook nog niet duidelijk of de tour ook naar Europa komt.

Meer
Lees meer...