J-hope (BTS) schrijft geschiedenis met indrukwekkende set op Lollapalooza

J-hope van BTS was zondagavond de headliner van het Amerikaanse festival Lollapalooza. Hij speelde daar voor een volle festivalweide voor het eerst in z’n carrière een volledige set in z’n eentje. En dat deed hij met verve. De rapper bracht een gevarieerde set waarmee hij vriend en vijand wist te bekoren.

J-hope schreef op het podium van Lollapalooza geschiedenis als eerste Zuid-Koreaanse headliner van het festival. Daarnaast was hij ook de eerste Zuid-Koreaan die op het hoofdpodium van een groot Amerikaans festival stond als headliner. De dag verkocht volledig uit, iets wat nog nooit gebeurde in de geschiedenis van Lollapalooza en ook de merchandise van de rapper was uren voor z’n optreden al volledig uitverkocht. Naast een volledige festivalweide werd het optreden ook gevolgd door miljoenen mensen thuis.

Solo

Het optreden van j-hope op Lollapalooza werd aangekondigd nog voor BTS liet weten dat ze zich de komende tijd meer zouden focussen op hun solowerk. Op 15 juli verscheen het eerste officiële soloalbum van j-hope, waarmee hij het eerste lid van BTS is dat z’n officiële solodebuut maakte.

Dat het hierbij niet gaat om een situatie zoals bij One Direction, waarbij de groep volledig uit elkaar valt, is al langer duidelijk. Maar het werd nog eens bevestigd tijdens de set van j-hope. Zo stelde hij zich voor als “j-hope van BTS” en verwees hij meermaals naar de andere leden. Jimin was zo zelfs helemaal naar Chicago gereisd om j-hope te steunen tijdens zijn eerste soloconcert.

‘Jack in The Box’

Tijdens zijn set bracht j-hope zijn volledige nieuwe album ‘Jack In The Box’. Het optreden begon zo met Intro, het eerste nummer op het album. Daarin wordt de Griekse mythe van de doos van Pandora verteld. Na afloop van de intro sprong j-hope als een jack-in-the-box uit een grote doos op het podium. Vervolgens trapt hij z’n set af met de grungy single More.

In ‘Jack In The Box’ is j-hope persoonlijker en kwetsbaarder dan ooit. Zo vraagt hij zich af wie hij eigenlijk is, buiten zijn rol als j-hope van BTS. De muziek klinkt ook harder dan z’n eerdere werk, met invloeden uit grunge, rock, punk en 90’s hiphop en R&B. Het mag niet als een verrassing komen dat die genres het enorm goed blijken te doen op het hoofdpodium van een festival.

Gevarieerd

Maar tijdens zijn set van 70 minuten bracht j-hope ook heel wat van zijn oudere nummers. Het ging daarbij om verschillende songs van zijn eerste mixtape ‘Hope World’, die in 2018 verscheen. J-hope bracht daarnaast ook zijn solonummers Just Dance en Ego. Deze nummers staan respectievelijk op de BTS-albums ‘Love Yourself: Answer’ en ‘Map of the Soul: 7‘. Op die albums kregen de zeven leden van BTS elk hun eigen solo.

De rapper bracht tijdens z’n set ook Becky G mee. Het duo bracht zo hun samenwerking Chicken Noodle Soup voor het eerst samen live sinds het in 2019 verscheen. Tot slot bracht j-hope ook twee nummers van BTS. Het ging daarbij om Cypher Pt.1 van de rappers van BTS en de monsterhit Dynamite. Dat laatste nummer bracht hij in de Tropical Remix en met een gloednieuwe choreografie.

Liveband

Tijdens zijn volledige set werd j-hope bijgestaan door een liveband, die ook elk hun eigen doos kregen van waarop ze speelden. En tijdens verschillende nummers van het tweede – en luchtigere – deel van de set werd hij ook bijgestaan door dansers. Het ging daarbij om de dansers van The Lab onder leiding van de 21-jarige Sienna Lalau, die in het verleden al verantwoordelijk was voor verschillende choreografieën van BTS.

J-hope bracht een perfecte set waarbij we hem in al zijn facetten te zien kregen. Zo kon hij zijn rap-, dans- én zangtalent etaleren met nummers die hij zelf schreef en producete. Hij vormde zo het bewijs dat BTS meer is dan een boyband en dat de leden ook individueel in staat zijn om succesvol te zijn, zonder dat de groep daarvoor uit elkaar moet gaan.

Meer
Lees meer...