J-hope (BTS) headliner op festival Lollapalooza, ook TXT toegevoegd aan line-up

K-popfans komen dit jaar dubbel aan hun trekken op het Amerikaanse festival Lollapalooza. Zowel j-hope van BTS als TXT (TOMORROW X TOGETHER) spelen er dit jaar een set. J-hope is zelfs headliner en sluit de laatste festivaldag af op het hoofdpodium.

Het Amerikaanse festival Lollapalooza, dat doorgaat in Chicago, had al een indrukwekkende affiche met namen als Metallica, Dua Lipa, Green Day en Måneskin. Maar met de laatste twee namen gaat het festival een heel andere richting uit, die van K-pop. Het voegde namelijk j-hope van BTS en TXT toe aan de affiche.

J-hope en TXT

J-hope is natuurlijk bekend als rapper van de razend populaire Zuid-Koreaanse boyband BTS. Maar naast de nummers met de groep heeft j-hope ook al heel wat solowerk op z’n naam staan. Zo bracht hij in 2018 zijn solo-album ‘Hope World’ uit. In 2019 werkte hij samen met Becky G voor het nummer Chicken Noodle Soup. J-hope liet de afgelopen maanden al meermaals vallen dat hij werkt aan een nieuw soloalbum, dat we mogelijk kunnen verwachten voor zijn set op Lollapalooza.

TXT, aka TOMORROW X TOGETHER, is de eerste boygroup die het agentschap Bighit Music lanceerde na het succes van BTS. Na hun debuut in 2019 stapte de groep al snel uit de schaduw van z’n grote broer en drukte het duidelijk z’n stempel op de K-popwereld. Daarbij toonde de groep vooral dat ze van veel verschillende markten thuis zijn en verschillende genres aankunnen.

Eerste Zuid-Koreaanse headliner

Doordat j-hope op de laatste dag het hoofdpodium afsluit, schrijft de rapper van BTS geschiedenis. Het is namelijk de eerste Zuid-Koreaanse artiest ooit die als headliner op de affiche van Lollapalooza te vinden is. J-hope zal op het einde van de laatste festivaldag (21 uur lokale tijd) een set van een uur spelen om deze editie van het festival af te sluiten.

Maar ook TXT schrijft geschiedenis. Het wordt namelijk de eerste K-popgroep die een optreden zal geven op het festival. TXT zal op zaterdag 30 juli om 19.45 uur een set van 45 minuten spelen. De optredens van Lollapalooza worden gelivestreamd via YouTube. Het concert van TXT gaat door op zondag 30 juli om 01.45 uur Belgische tijd, dat van j-hope op maandag 1 augustus om 4 uur Belgische tijd.

Meer
Lees meer...