Metallica-fans hebben gesproken: dit is het allerbeste nummer

Om hun fans wat bezig te houden tijdens de lockdown, kwamen de mannen van Metallica met een prachtig idee. Ze lieten hen stemmen op hun favoriete platen, om zo tot een ultieme winnaar te komen. En die eer was voor Master of Puppets.

Eind mei lanceerde Metallica op z’n sociale media een wedstrijd. Het doel? Het beste Metallica-nummer ooit vinden. De wedstrijd begon met 64 nummers, waarvan fans telkens hun favoriete van twee Metallica-platen moesten kiezen.

“Geen wonder dat het ding in de Library of Congress ligt”

De finale was niet de minste. Het ging nog tussen de klassiekers Master of Puppets en One. En de winnaar is – tromgeroffel – Master of Puppets! Die gaat met de titel “beste Metallica-plaat ooit” aan de haal. Al deed One het ook helemaal niet slecht.

https://www.instagram.com/p/CBydIUHJngl/

In de loop van de wedstrijd deed Master of Puppets het beter dan Dyers Eve, Atlas, Rise!, Ride The Lightning, Sad But True, Fade To Black en uiteindelijk One. “Geen wonder dat het ding in de Library of Congress ligt”, klinkt het bij Metallica. Da’s de nationale bibliotheek van de Verenigde Staten, en één van de belangrijkste bibliotheken wereldwijd.

Over nagedacht

De wedstrijd begon met 64 nummers, die nauwkeurig telkens met twee tegen elkaar moesten strijden. “Voor wie nieuwsgierig is, de haakjes zijn gezet gebaseerd op het aantal streams op Spotify, vermenigvuldigd met het aantal keer dat we de nummers live hebben gebracht”, lichte Metallica toe in de reacties op het bericht.

https://www.instagram.com/p/CAvFJT2nWQR/

Fans konden stemmen via Instagram Stories en via Facebook, tot er uiteindelijk maar één winnaar overbleef. Al kan die winnaar misschien binnenkort al van de troon gestoten worden. Metallica is namelijk aan nieuwe muziek aan het werken!

“De beste Metallica-plaat ooit”

En de verliezend finalist, One:

Meer
Lees meer...